Belgische vlag Belgische vlag

Bart Desmidt:
Kippenreepjes met tomaten-
dragoncrème en Flandrien Oud

Bekijk de video
Bart Desmidt: <br/>Kippenreepjes met tomaten-<br/>dragoncrème en Flandrien Oud
Bekijk hier de receptvideo

icon clock15 min.

icon persons4 pers.

Bereidingswijze

Kluts de eierdooiers met een klein scheutje water, peper en zout in een kommetje. Vul nog twee andere kommetjes met respectievelijk bloem en broodkruim.

Snijd de kipfilet in lange, fijne reepjes en paneer ze door ze eerst door de bloem, dan door het eigeel en ten slotte door het broodkruim te halen.

Meng voor het sausje de platte kaas met de tomatenpuree, de dragonazijn en de fijngehakte dragon.

Verhit een centimeter neutrale olie in een pannetje op het vuur. Frituur er de kippenreepjes in.

Serveertip

Schep enkele toefjes van de tomaten-dragoncrème op een bord. Leg er de kippenreepjes bovenop. Werk af met geraspte Flandrien Oud.
Bekijk de video
Bart Desmidt: <br/>Kippenreepjes met tomaten-<br/>dragoncrème en Flandrien Oud
Bekijk hier de receptvideo

icon clock15 min.

icon persons4 pers.

Bereidingswijze

Kluts de eierdooiers met een klein scheutje water, peper en zout in een kommetje. Vul nog twee andere kommetjes met respectievelijk bloem en broodkruim.

Snijd de kipfilet in lange, fijne reepjes en paneer ze door ze eerst door de bloem, dan door het eigeel en ten slotte door het broodkruim te halen.

Meng voor het sausje de platte kaas met de tomatenpuree, de dragonazijn en de fijngehakte dragon.

Verhit een centimeter neutrale olie in een pannetje op het vuur. Frituur er de kippenreepjes in.

Serveertip

Schep enkele toefjes van de tomaten-dragoncrème op een bord. Leg er de kippenreepjes bovenop. Werk af met geraspte Flandrien Oud.
Scenery
Wist je dat...

we elk jaar om en bij de 2 miljoen kilo kaas maken?

Dat zijn wekelijks 2400 bollen van 18 kilo!