Goesting ...

in karaktervolle kaas

van Vlaamse bodem!

Goesting ... in karaktervolle

kaas van Vlaamse bodem!

Ontdek onze kazen! laat je inspireren
     

Onze kazen

Flandrien Kazen: ze verschillen in rijpingstijd, maar het zijn stuk voor stuk, bol voor bol, authentieke, karaktervolle Belgische kazen van eigen kweek.
Voor ieder wat wils!

Flandrien Jong 

Flandrien Jong is de jongste kaas in ons assortiment. Hij rijpt gedurende 6 weken op houten planken, onder het goedkeurend oog van onze kaasmeesters. Deze zachte, romige kaas is overheerlijk op de boterham en zal iedereen kunnen bekoren die houdt van de authentieke smaak van lekkere jonge kaas.

Flandrien Gerijpt 

Een kaas voor echte kaasliefhebbers die hun smaakpapillen willen stimuleren. Net als zijn jongere en oudere broertjes rijpt Flandrien Gerijpt op houten planken. Dankzij de lange rijping van 6 maanden smaakt hij veel pittiger dan een klassieke belegen kaas. Ideaal dus op de boterham of op een kaasschotel, maar ook als aperitiefhapje bij een lekker streekbiertje of een aangepast wijntje.

Flandrien Oud 

Na 12 maanden geduldig wachten, ziet de kaasmeester zijn vakmanschap bekroond met Flandrien Oud: een krachtige, volle kaas met een intense, verfijnde, romige smaak. Heerlijk op de boterham, maar nog lekkerder als aperitiefhapje of als dessertkaas. Drink er gerust lekker trappistenbier of een volle, krachtige wijn bij. Zeg nu zelf: daar krijg je toch gewoon goesting van?

Flandrien Grand Cru 

Sssst, want hier rijpen de allerbeste Flandrien-kazen! Onze kaasmeesters selecteren de beste kazen en laten ze gedurende 18 maanden doorrijpen op vurenhouten kaasplanken tot Flandrien Grand Cru. Door dit lange rijpingsproces krijgt de kaas een brokkelige textuur en een lange, volle nasmaak. De gevormde zoutkristallen zijn een ware sensatie in de mond! Dit alles maakt van Flandrien Grand Cru een heerlijke degustatiekaas voor échte bourgondiërs. Een topkaas van eigen kweek!

Flandrien Light 

Waarom zou een light-kaas moeten onderdoen aan smaak? Dat vonden wij ook. Daarom haalden onze kaasmakers het onderste uit de melkkan om een kaas te maken die 35% minder vet is, maar toch heerlijk vol smaakt. Het resultaat? Flandrien Light. Zijn volle, uitgesproken smaak heeft hij te danken aan de lange rijpingstijd van 8 weken. Trouwens, Flandrien Light is van nature lactose-arm en glutenvrij. Zo kan iedereen ervan genieten!

Blog

Heb jij kaas gegeten van lekker kokkerellen? Dan draai je je hand vast niet om voor onze heerlijke Flandrien-recepten. Ontdek op onze blog hoe je Flandrien Kaas verwerkt in de lekkerste gerechten. En pssst: je leest er ook alle nieuwtjes over Flandrien Kaas!

Ontdek alle posts
Ontdek alle posts