Goed nieuws: van kaas leef je langer!

Het is bewezen, het eten van kaas is goed voor je gezondheid en zou er zelfs voor zorgen dat je langer leeft1. Geniet dus regelmatig en zonder schuldgevoel van een lekker stukje of extra plakje kaas, het mag. Zin in een kaasplankje, iemand?

Lang leve (met) kaas!

Goed nieuws voor kaasliefhebbers: iemand die regelmatig kaas eet, zou langer leven dan iemand die weinig tot geen kaas eet. De reden? Spermidine, een stof die vooral in bonen, appels en oude kaas zit. Dit bestanddeel zorgt ervoor dat beschadigde cellen in je lever zich niet meer kunnen delen, en bovendien zou het ook leverfibrose tegengaan en de kans op leverkanker verkleinen. Nog meer redenen nodig om kaas te eten?

Kaas, op jouw gezondheid

Naast alle voordelen voor je lever hebben onderzoekers ook aangetoond dat Spermidine de levensverwachting verhoogt. Dit hebben ze niet getest op mensen, maar op muizen. En weet je wat? De diertjes die het stofje toegediend kregen, leefden 25 procent langer dan de muizen die het niet kregen. Want hoe meer spermidine, hoe kleiner de kans op hartfalen, diabetes, bepaalde kankers en hart- en vaatziekten. Een kaasrijk dieet bevordert dus je gezondheid, smakelijk!

Kaas, het is goed voor de gezondheid! Geniet gerust van een lekkere kaasplank of kaasfondue, de wetenschap zegt dat het goed voor je is.

Op zoek naar inspiratie voor een gezellige kaasavond? Ontdek al onze kazen.

1Bron: Onderzoek van de Universiteit van Aarhus in Denemarken.