Flandrien Kaas,
jouw warme bondgenoot
Ons land kent een rijke traditie van kaas, die we op allerlei manieren op onze boterham leggen. Of het nu in sneetjes is of als smeuïge, verse kaas, Belgen weten wat lekker is. We zijn nu eenmaal Bourgondiërs: zelfs een simpele boterham verdient topkwaliteit. Bij Flandrien Kaas delen we die filosofie. Daarom kiezen we altijd voor dat tikkeltje meer.
Maar waarom hanteren we diezelfde standaard niet altijd in de keuken? Geef toe: hoe vaak heb je al gezegd: “Het is maar een croque monsieur, neem maar de goedkoopste kaas,” of: “Voor witloof met hamrolletjes is gewone kaas goed genoeg.”
Is het omdat we ervan uitgaan dat kaas, eenmaal gesmolten, qua smaak plots voor alle kazen gelijk wordt? Of omdat we kaas als ‘maar’ een ingrediënt zien en niet als hoofdrolspeler?
Wat we wél zeker weten, is dat kwaliteitskaas een wereld van verschil maakt. Met Flandrien Kaas ontdek je een compleet nieuw smakenpalet: gerechten worden intenser, smaken worden voller, en de culinaire ervaring wordt onvergetelijk.
We zijn ontzettend trots dat chefs met onze kazen aan de slag gaan. Op njam! zien we verschillende koks die we niet meer hoeven te overtuigen van de meerwaarde van Flandrien Kaas in de keuken. Jelle Beeckman, Wim Ballieu, Bart Desmidt en Bert Meeuwis tonen in het tv-programma Winterse Kost hoe je met Flandrien Kaas gerechten naar een hoger niveau tilt.
Foodstyliste Djuna Moens verraste ons onlangs dan weer met twee unieke en bovenal erg lekkere croques. Zou jij het bedacht hebben om peer, tijm en Flandrien Kaas te combineren in een croque monsieur? Of een croque met bramencompote? Wij alleszins niet, maar we kunnen je verzekeren: het is overheerlijk!
Als je dat allemaal op een rijtje zet, kun je toch niet anders dan scoren tijdens de eindejaarsfeesten? We wensen je alvast veel succes én veel genot toe!
Op zoek naar inspiratie? Ontdek hier alle recepten.