Belgische vlag Belgische vlag

Flandrien Kaas,
jouw warme bondgenoot


Winter staat synoniem voor gezelligheid. We maken het graag warm en kiezen voor lekker eten dat mensen bij elkaar brengt. Belgen weten op dat vlak wat lekker is; kaas neemt een centrale plek in in het dagelijks eetpatroon van landgenoten.

Ons land kent een rijke traditie van kaas, die we op allerlei manieren op onze boterham leggen. Of het nu in sneetjes is of als smeuïge, verse kaas, Belgen weten wat lekker is. We zijn nu eenmaal Bourgondiërs: zelfs een simpele boterham verdient topkwaliteit. Bij Flandrien Kaas delen we die filosofie. Daarom kiezen we altijd voor dat tikkeltje meer.
Flandrien Kaas,<br> jouw warme bondgenoot

Maar waarom hanteren we diezelfde standaard niet altijd in de keuken? Geef toe: hoe vaak heb je al gezegd: “Het is maar een croque monsieur, neem maar de goedkoopste kaas,” of: “Voor witloof met hamrolletjes is gewone kaas goed genoeg.”

Is het omdat we ervan uitgaan dat kaas, eenmaal gesmolten, qua smaak plots voor alle kazen gelijk wordt? Of omdat we kaas als ‘maar’ een ingrediënt zien en niet als hoofdrolspeler?

Wat we wél zeker weten, is dat kwaliteitskaas een wereld van verschil maakt. Met Flandrien Kaas ontdek je een compleet nieuw smakenpalet: gerechten worden intenser, smaken worden voller, en de culinaire ervaring wordt onvergetelijk.

Flandrien Kaas,<br> jouw warme bondgenoot

We zijn ontzettend trots dat chefs met onze kazen aan de slag gaan. Op njam! zien we verschillende koks die we niet meer hoeven te overtuigen van de meerwaarde van Flandrien Kaas in de keuken. Jelle Beeckman, Wim Ballieu, Bart Desmidt en Bert Meeuwis tonen in het tv-programma Winterse Kost hoe je met Flandrien Kaas gerechten naar een hoger niveau tilt.

Flandrien Kaas,<br> jouw warme bondgenoot

Foodstyliste Djuna Moens verraste ons onlangs dan weer met twee unieke en bovenal erg lekkere croques. Zou jij het bedacht hebben om peer, tijm en Flandrien Kaas te combineren in een croque monsieur? Of een croque met bramencompote? Wij alleszins niet, maar we kunnen je verzekeren: het is overheerlijk!

Met Flandrien Kaas in je keuken opent zich een scala aan nieuwe smaken en ideeën. En weet je wat het beste is? Op onze website vind je tientallen recepten die je eenvoudig zelf kunt maken en waarmee je vrij aan de slag kunt gaan. Geen inspiratie nodig, alleen je liefde voor lekker eten!

Als je dat allemaal op een rijtje zet, kun je toch niet anders dan scoren tijdens de eindejaarsfeesten? We wensen je alvast veel succes én veel genot toe!

Op zoek naar inspiratie? Ontdek hier alle recepten.
Scenery
Wist je dat...

een koe tot dertig liter melk per dag produceert?

En dat wij 180 liter nodig hebben om een bol heerlijke Flandrien Kaas te maken?