Belgische vlag Belgische vlag
Sluiten

Belgisch bier
en kaasstengels van
Flandrien Grand Cru

Bekijk de video
Bekijk hier de receptvideo

icon clock15 min.

icon persons2 pers.

Bereidingswijze

Voor de kaasstengels:
Snijd een bladerdeeg in reepjes van 1 cm breed en 10 cm lang. Vlecht twee stengels rond elkaar. Smeer de stengels in met eigeel. Bestrooi ze met geraspte Flandrien Grand Cru, gedroogde rozemarijn en peper en zout. Zet 10 minuten in de oven op 180 °C.


Voor het bier:
Schenk het saison-bier in een ruim aperoglas met een schuimkraag van 2 vingers dik voor het beste resultaat.


Alcoholmisbruik schaadt de gezondheid.

Bereidingstip

Kies voor een saisonbier, een typisch bier uit Henegouwen dat traditioneel in de winter werd gebrouwen om in de zomer bij het oogsten op te drinken.
Bekijk de video
Bekijk hier de receptvideo

icon clock15 min.

icon persons2 pers.

Bereidingswijze

Voor de kaasstengels:
Snijd een bladerdeeg in reepjes van 1 cm breed en 10 cm lang. Vlecht twee stengels rond elkaar. Smeer de stengels in met eigeel. Bestrooi ze met geraspte Flandrien Grand Cru, gedroogde rozemarijn en peper en zout. Zet 10 minuten in de oven op 180 °C.


Voor het bier:
Schenk het saison-bier in een ruim aperoglas met een schuimkraag van 2 vingers dik voor het beste resultaat.


Alcoholmisbruik schaadt de gezondheid.

Bereidingstip

Kies voor een saisonbier, een typisch bier uit Henegouwen dat traditioneel in de winter werd gebrouwen om in de zomer bij het oogsten op te drinken.
Scenery
Wist je dat...

een koe tot dertig liter melk per dag produceert?

En dat wij 180 liter nodig hebben om een bol heerlijke Flandrien Kaas te maken?