Kaas maken,
alsof het voor onszelf was
Toen we goed tien jaar geleden begonnen met de productie van Flandrien Kaas, was dat niet zomaar een businessproject. Het was een droom die we najoegen, ja, noem het een zeker idealisme. We wilden bekijken of het in steeds onzekerdere tijden toch nog realistisch was om métier en economie met elkaar te rijmen. Of het haalbaar was om met een familiebedrijf dat op kwaliteit mikt, een plek te verwerven in de markt.
Of het mogelijk was om niet de grootste maar de beste te willen zijn.
Daarom is de omvang van onze productie nooit een doel op zich geweest. Uiteraard moeten ook wij rendabel zijn en voldoende kunnen produceren. Daarom zou de lokroep om voor anderen kaas te maken, misschien groot kunnen zijn.
Maar niet bij ons, want daarvoor hebben we te veel beroepstrots. We zijn fier op wat we met onze familie (en daar rekenen we alle Flandrien Kaas-medewerkers bij) al gepresteerd hebben. Het is onze kaas, een product dat we met liefde en trots op de markt brengen. En waar we op afgerekend mogen worden. Als er iets beter kan, willen we hierop aanspreekbaar zijn en ons niet verbergen achter een anoniem label.
Weet je, de groei van onze productie is bij Flandrien Kaas wel degelijk een terugkerend thema. Want we willen blijven groeien, we willen steeds meer mensen verleiden om voor echt goede kaas te kiezen.
Alleen mag die groei nooit ten koste gaan van kwaliteit en, minstens even belangrijk, van werkplezier. We willen kaas blijven maken alsof het voor onszelf was. Dat is nu eenmaal ons levenswerk.