Belgische vlag Belgische vlag
Sluiten

Waarom onze Flandrien kazen in de prijzen vallen

Flandrien Kaas blaast dit jaar zeven kaarsjes uit. In 2013 zagen Flandrien Jong en Flandrien Gerijpt het licht in de De Kazerij in Wervik. De smeuïge Vlaamse Gouda viel in de smaak en kreeg al snel twee ‘oudere’ broertjes, Flandrien Oud en Flandrien Grand Cru, die op hun beurt de harten en tong beroerden van kaasspecialisten in binnen- en buitenland. In deze blog nemen we je mee door zeven prachtige jaren, en gaan we op zoek naar de sleutel voor ons succes.

Flandrien Kaas<br/> in de prijzen

Een vaste waarde op de World Cheese Awards

In 2014 nam Flandrien Kaas voor het eerst deel aan de World Cheese Awards. De pas gelanceerde Flandrien Oud sleepte er onmiddellijk een zilveren medaille in de wacht: de voorbode van een mooi palmares voor onze West-Vlaamse Gouda, die sinds 2016 een vaste waarde is op het prestigieuze festival. Onze langst gerijpte variant, Flandrien Grand Cru, was op het evenement al goed voor één zilveren, twee gouden én een ‘super gold’ medaille in de categorie van de ‘Goudse kaas, ouder dan 1 jaar’.

16 keer in de prijzen

Ondertussen leverden onze gerijpte, jonge en light varianten in de categorie ‘Goudse kaas, jonger dan 1 jaar’ samen maar liefst 4 bronzen, 6 zilveren en één supergouden medaille op. Daarmee vielen onze Flandrien kazen in amper vier jaar tijd alles bij elkaar wel 16 keer in de prijzen. En of we daar trots op zijn!

Flandrien Kaas<br/> in de prijzen

Handmadein Belgium sinds 2013, erkend door UNIZO sinds 2018

Bij Flandrien Kaas zweren we bij producten van Belgische bodem, omdat we geloven in persoonlijke partnerrelaties en de kwaliteit van onze lokale landbouw. Dit maakt Flandrien Kaas een uniek exportproduct én een blikvanger voor ons land in de internationale kaaswereld. In 2018 beloonde UNIZO Flandrien Kaas dan ook met het vooraanstaande Handmade in Belgium (HIB) label. Vorig jaar werd Flandrien Kaas zelfs verkozen tot de provinciale HIB-producent van het jaar: wederom een erkenning van onze meerwaarde voor de Belgische markt en economie.

Het recept voor ons succes? Passie, hard werk en respect voor het product

Flandrien Kaas is niet alleen oer-Belgisch, maar ook oerdegelijk, en dat wordt duidelijk geapprecieerd. Het productieproces is dan ook doordrongen van liefde voor het vak en respect voor het product, dat we voortdurend proberen te verbeteren, ondanks onze drie generaties aan ervaring. We leggen strenge kwaliteitsnormen op voor onze ingrediënten en zorgen ervoor dat het recept minutieus gevolgd wordt. Zo realiseren we steevast een edel en hoogwaardig product: het beste in zijn soort. Het team van Flandrien Kaas kijkt al uit naar de World Cheese Awards van dit najaar. Houd onze Facebookpagina in het oog voor het verslag!  

Scenery
Wist je dat...

Al onze kazen
lactosevrij zijn?

Alle Flandrien kazen zijn minstens zes weken gerijpt, waardoor ze van nature geen lactose meer bevatten.