Belgische vlag Belgische vlag
Sluiten

Flandriacho's

(Uit: Flandrien Kaas magazine 2020)

Olé. Met Flandriacho’s scoor je als een echte Mexicaan. Mexico is hét land waar culinair en eenvoudig elkaar treffen. Je verrast je gasten gegarandeerd met deze nacho’s met Flandrien Kaasdip. Bijzonder snel op tafel en toch verrassend lekker. Om je vingers van af te likken, letterlijk! Move over guacamole, deze Flandriacho’s worden je all time favorite. Buen provecho!

Maak kennis<br/> met onze Flandriacho's

Moeilijkheidsgraad: Easy peasy
Bereidingstijd: 15 minuten
Aantal personen: 4

Dit zet je op voorhand klaar:

25 g boter
35 g bloem
275 ml melk
115 g gemalen Flandrien Grand Cru
115 g gemalen Flandrien Jong
1 limoen
Chilipoeder
Je favoriete nacho’s
Voor de durvers: enkele jalapeño pepers

Zo ga je te werk:

Start met het maken van een roux door de boter te smelten. Voeg vervolgens de bloem toe en roer stevig. Blijf roeren tot je mengsel naar koekjes ruikt. Voeg, nog steeds al roerend, de melk toe. Terwijl je je spieren blijft trainen met een constante roerbeweging dikt het mengsel rustig in. Voeg daarna de kaas toe en laat deze oplossen. Dat je blijft roeren, had je al begrepen.

Tip: Voorkom klonters in je roux door ijskoude melk door de hete roux te mengen. Pers de limoen uit en voeg het sap naar smaak toe. Kruid bij met chilipoeder. Giet de dip in een kom en serveer met de overheerlijke nacho’s. Heb je het liever wat pikanter? Voeg dan wat jalapeñopepers toe, al dan niet versneden in stukjes.

Scenery
Wist je dat...

Wij in 2023 7 awards
gewonnen hebben?

Al jaren scoort Flandrien Kaas hoog bij de World Cheese Awards. In 2023 vielen we met maar liefst zeven kazen in de prijzen...