Toen we vorig jaar het plan opvatten om een pocketboekje samen te stellen met gerechten die Flandrien Kaas als ingrediënt hebben, was het dan ook logisch dat we bij Jeroen uitkwamen. De warme vibes die Jeroen op het scherm uitstraalt, bleken ook in het echt gemoedelijk te zijn.
Eind april was het dan zover. Op vrijdagmiddag maakte Jeroen Meus de verre verplaatsing tussen het Hageland en Wervik. We bleken een geïnteresseerde gast over de vloer te hebben. Jeroen nam uitgebreid de tijd om ingewijd te worden in de geheimen van het kaas maken.
Al moeten we bekennen dat we ook hem niet het achterste van onze tong lieten zien als het gaat om de samenstelling van Flandrien Kazen. Familierecepturen moeten immers gekoesterd worden; zelfs als iemand als Jeroen Meus op bezoek komt.
Het was bijzonder fijn vast te stellen dat Jeroen aandachtig luisterde naar het ambachtelijke maakproces van ons geliefde natuurproduct, dat hij met plezier de laarzen, haarnetje en hygiënejas aantrok om een uitgebreide wandeling doorheen de kaasmakerij te maken en naar de deskundige uitleg van zaakvoerder Jan te luisteren.
Maar evenzeer dat hij het helemaal niet erg vond om met een aantal van onze Flandriens op de foto te gaan. Want ook voor hen was het bezoek van Jeroen een erkenning voor het harde dagelijkse werk.