Waarschuwing: dit blogbericht kan sporen van nostalgie bevatten…
De afgelopen jaren zijn onze culinaire gewoontes danig geëvolueerd. We zijn allemaal foodie geworden. Op het internet liggen de recepten voor het rapen, exotische ingrediënten doen hun intrede, de wereld ligt aan onze voeten.
Dat is verrijkend en inspirerend, zeker weten. Het is fijn dat onze blik verruimd werd, dat onze dagelijkse keuken er minder eenzijdig uitziet. Dat er af en toe iets anders op ons bord komt.
Maar tegelijkertijd is het vaak verfrissend om eens terug te grijpen naar de essentie. Naar het ouderwetse blokje kaas bijvoorbeeld.
Want wie kiest voor kwaliteitskaas zoals de onze zal moeten toegeven: een eenvoudig blokje kaas smaakt altijd. En dus houden we graag een pleidooi voor het terug invoeren van het blokje kaas bij het aperitief.
Voor wie er iets meer werk van wil maken, hebben we een handig en inspirerend apero receptenboekje samengesteld met leuke hapjes voor bij het aperitief. Je kan het boekje inkijken op onze website, onder Professionals/Voor in jouw winkel.
Maar voor wie wil teruggrijpen naar het klassieke blokje kaas, hebben we een aantal extra tips. Want ook het blokje kaas verdient het om met liefde behandeld te worden.
We geven je graag volgend advies mee:
• Kaas is het smeuïgst als je hem dagvers eet. Ga dus bij voorkeur de dag van je aperitief naar je kaashandelaar, vraag hem een dikke plak vers van het mes te snijden en ga er thuis zelf mee aan de slag.
• Een ideaal kaasblokje meet 16 mm bij 16 mm.
Niet dat het nodig is om met je meetlat aan de slag te gaan, maar waak erover dat je blokjes niet te groot of te klein zijn.
• Kaas bevat het meest smaak als je hem serveert tussen de 8 en 15 graden. Heb je hem in de koelkast bewaard? Haal hem er een half uurtje op voorhand uit.