Belgische vlag Belgische vlag

Flandriacho's

icon clock15 min.

icon persons4 pers.

Bereidingswijze

Start met het maken van een roux door de boter te smelten. Voeg vervolgens de bloem toe en roer stevig. Blijf roeren tot je mengsel naar koekjes ruikt. Voeg, nog steeds al roerend, de melk toe.
Terwijl je je spieren blijft trainen met een constante roerbeweging, dikt het mengsel rustig in. Voeg daarna de kaas toe en laat deze oplossen. Dat je blijft roeren, had je al begrepen.

Pers de limoen uit en voeg het sap naar smaak toe.
Kruid bij met chilipoeder. Giet de dip in een kom en serveer met de overheerlijke nacho’s. Heb je het liever wat pikanter? Voeg dan wat jalapeño pepers toe, al dan niet versneden in stukjes.

Bereidingstip

Voorkom klonters in je roux door ijskoude melk door de hete roux te mengen.

icon clock15 min.

icon persons4 pers.

Bereidingswijze

Start met het maken van een roux door de boter te smelten. Voeg vervolgens de bloem toe en roer stevig. Blijf roeren tot je mengsel naar koekjes ruikt. Voeg, nog steeds al roerend, de melk toe.
Terwijl je je spieren blijft trainen met een constante roerbeweging, dikt het mengsel rustig in. Voeg daarna de kaas toe en laat deze oplossen. Dat je blijft roeren, had je al begrepen.

Pers de limoen uit en voeg het sap naar smaak toe.
Kruid bij met chilipoeder. Giet de dip in een kom en serveer met de overheerlijke nacho’s. Heb je het liever wat pikanter? Voeg dan wat jalapeño pepers toe, al dan niet versneden in stukjes.

Bereidingstip

Voorkom klonters in je roux door ijskoude melk door de hete roux te mengen.
Scenery
Wist je dat...

melk het liefst zacht behandeld wordt?

Hoe bruusker je met melk omgaat, hoe groter het risico dat er iets fout loopt bij het kaas maken. Melk verdient dus ons grootste respect en voorzichtigheid.