Belgische vlag Belgische vlag

Flandrienkoekjes

icon clock40 min.

icon persons6 pers.

Bereidingswijze

Warm de oven voor op 180 °C. Rits de tijm van de takjes. Meng de kaas, de bloem, de boter, de zwarte peper en de tijmblaadjes in een mengkom. Breek het ei en meng alleen het eigeel onder het koekjesdeeg.

Haal het deeg uit de mengkom en kneed het met de hand.
Strooi eventueel wat bloem op je werkblad als het deeg er te veel aan plakt. Wikkel het deeg daarna in vershoudfolie en plaats het 20 minuutjes in de koelkast. Voorzie jezelf in tussentijd van een lekker glaasje bubbels om de aperitief goed te starten.

Rol het deeg uit en maak koekjes met een vormpje. Plaats deze op een plaat met bakpapier. Bak de koekjes 12 à 15 minuten gaar.
Laat ze afkoelen en bewaar ze in een doos met een deksel.
Of eet ze direct op natuurlijk!

Bereidingstip

Het eiwit kan je makkelijk invriezen om later te verwerken in een mousse of zoete koekjes.

icon clock40 min.

icon persons6 pers.

Bereidingswijze

Warm de oven voor op 180 °C. Rits de tijm van de takjes. Meng de kaas, de bloem, de boter, de zwarte peper en de tijmblaadjes in een mengkom. Breek het ei en meng alleen het eigeel onder het koekjesdeeg.

Haal het deeg uit de mengkom en kneed het met de hand.
Strooi eventueel wat bloem op je werkblad als het deeg er te veel aan plakt. Wikkel het deeg daarna in vershoudfolie en plaats het 20 minuutjes in de koelkast. Voorzie jezelf in tussentijd van een lekker glaasje bubbels om de aperitief goed te starten.

Rol het deeg uit en maak koekjes met een vormpje. Plaats deze op een plaat met bakpapier. Bak de koekjes 12 à 15 minuten gaar.
Laat ze afkoelen en bewaar ze in een doos met een deksel.
Of eet ze direct op natuurlijk!

Bereidingstip

Het eiwit kan je makkelijk invriezen om later te verwerken in een mousse of zoete koekjes.
Scenery
Wist je dat...

Flandrien Kaas enkel kaas verkoopt onder eigen merknaam?

Onze kazen vind je dus niet terug onder een andere merknaam, daarvoor is onze beroepstrots te groot…