Belgische vlag Belgische vlag

Zo bewaar je het best je Flandrien Kaas

Niets heerlijkers dan een lekker stuk Flandrien Kaas vers van het mes. Maar soms kan je niet anders dan een deeltje van de kaas een paar dagen te bewaren. In deze blog geven we je enkele tips en tricks voor een optimale bewaring van je Flandrien Kaas én zijn authentieke smaak, als je hem toch niet in één keer kan opsmullen.

Zo bewaar je<br/> Flandrien Kaas

Waar voelt mijn Flandrien Kaas zich lekker?

Je Flandrien Kaas houdt van een aangename, lichtfrisse en constante temperatuur. Bij een milde temperatuur bewaart hij zijn smeuïgheid optimaal. De groentelade van je koelkast is dus bijvoorbeeld een goede plaats om je Flandrien Kaas te bewaren, als onmiddellijk opeten niet mogelijk is. Zorg er wel voor dat hij de geur en smaak niet opneemt van andere producten, zoals fruit en groenten, deze leg je dus best in een ander vak. Voor een echte optimale smaakbeleving haal je je Flandrien Kaas best een poosje voor gebruik uit de koelkast.

In welke verpakking bewaar ik mijn Flandrien Kaas best?

Je Flandrien Kaas goed inpakken is belangrijk om zijn zachte textuur en aroma’s te bewaren. Heb je de originele verpakking nog? Dan bewaar je de kaas daarin. Anders gebruik je vershoudfolie, bakpapier of papier met een paraffinelaagje – denk aan een broodzak – om zijn smaak intact te houden. Maar we herhalen het graag: er gaat niets boven een stuk Flandrien Kaas vers van de kaasboer! Waarom dus jezelf inhouden?

Zo bewaar je<br/> Flandrien Kaas

Hoelang kan ik mijn Flandrien Kaas bewaren?

Een Flandrien Kaas die met liefde behandeld wordt, geeft liefde terug. Eenmaal open, laat je de kaas best niet meer dan enkele dagen liggen, als je er al zolang aan kan weerstaan natuurlijk! Vergeet niet dat je met Flandrien Kaas ook sublieme gerechten kan klaarmaken. Inspiratie nodig voor recepten met Flandrien Kaas? Op onze Facebookpagina vind je tal van suggesties voor overheerlijke gerechten voor elke gelegenheid.

Scenery
Wist je dat...

Al onze kazen
lactosevrij zijn?

Alle Flandrien kazen zijn minstens zes weken gerijpt, waardoor ze van nature geen lactose meer bevatten.