Belgische vlag Belgische vlag
Sluiten

Flandrien Kaas voor het hele gezin

Flandrien Kaas is er voor iedereen, ook voor de allerkleinsten. En om het voor de kleintjes niet alleen lekker, maar ook leuk te maken, geven we je hier enkele recepten waar ze sowieso van smullen! Van aan het ontbijt tot bij het avondeten: Flandrien Kaas smaakt altijd.

Kazen voor<br/> het hele gezin

Ideetje voor het ontbijt

Met Flandrien Kaas ben je zeker dat je kind ‘s morgens iets voedzaams opheeft, en iets dat ie bovendien nog lekker vindt ook. Maar om het wat leuker te maken, ga je gewoon creatief aan de slag met brood, Flandrien Kaas en groentjes. Zo maak je eenvoudig leuke figuurtjes van belegde boterhammen met verschillende koekenvormpjes, zodat je kind zich in een dierentuin van kaasboterhammen waant. Simpel, lekker én superleuk!

Inspiratie voor een gezellig familiemomentje

Een gezellige gezinsavond op het programma, maar geen idee hoe je de kinderen kan verrassen met een voedzame maaltijd, die ze bovendien nog lekker vinden ook? Wij hebben een ideetje: een Flandrien Kaas-krokodil! Wat heb je nodig? Twee komkommers, voldoende blokjes Flandrien Kaas en andere kleine hapjes naar smaak. Je begint door de komkommers goed te wassen. Vervolgens ga je met één komkommer aan de slag. Met een scherp mes snij je een V-vorm in het bovenste uiteinde van de komkommer. Daarna ga je met een klein mesje langs de rand van de V-vorm om kartels te snijden, die er uitzien als krokodillentanden.

Kazen voor<br/> het hele gezin

Komkommer 2 gebruik je voor de pootjes. Neem hiervoor het ronde stukje aan het einde van de komkommer. Snij deze kant in vieren en leg de stukjes als poten naast de krokodil. Nu alleen nog een tong maken van een stukje wortel, en de basis is klaar! Last but not least: de ogen. Hiervoor kan je simpelweg blauwe bessen, mozzarellabolletjes, kerstomaatjes … gebruiken. En dan is het aankleden maar! Steek verschillende cocktailprikkertjes in de ‘rug’ van de krokodil, met allerlei lekkernijen op: combineer Flandrien Kaas met salamiblokjes, kerstomaatjes, stukjes fruit …

Wedden dat je scoort? Smakelijk!

Scenery
Wist je dat...

Al onze kazen
lactosevrij zijn?

Alle Flandrien kazen zijn minstens zes weken gerijpt, waardoor ze van nature geen lactose meer bevatten.