‘Vakmanschap, dat proef je.’
Het is onze manier waarop we graag in de verf zetten dat Flandrien Kaas gemaakt wordt met veel liefde en stielkennis.
Want vakmanschap is wat ons drijft.
Wij weten met hoeveel toewijding wij elke dag aan de slag gaan om kaas van de beste kwaliteit te maken. Maar proeft een ander dat ook?
Elk jaar is het dan ook spannend uitkijken naar het oordeel van de vakkundige en anonieme jury op de World Cheese Awards, zeg maar het wereldkampioenschap kaas, dat ditmaal plaatsvond in het Noorse Trondheim.
Want al sinds het prille begin van Flandrien Kaas hebben we de eer en het genoegen om in de prijzen te vallen met onze kazen. Hoe fijn dat ook is, het verhoogt telkens ook de interne druk bij het hele team: zullen we er ook volgend jaar in slagen om onze reputatie hoog te houden en weer enkele medailles in de wacht slepen?
Gelukkig heeft ons topteam geen last van medaillemoeheid, maar houden de WCA hen gezond scherp. Als we ook dit jaar tot zeven keer toe in de medailles vallen, dan is dat ook en vooral de verdienste van het hele team. Zij zijn het die het verschil maken, zij zijn het die zoveel beroepstrots aan de dag leggen om de beste kazen bij jou op het bord of in de keuken te krijgen.
Dus als je je afvraagt of prijzen winnen ooit went, dan kunnen wij je volmondig zeggen: neen. Want internationale awards zijn voor ons in de eerste plaats ook erkenningen voor de inspanningen van onze medewerkers. En daarbij stilstaan, dat mag nooit wennen!
En mocht je willen weten welke awards ons team dit keer binnenrijfde,
dit zijn ze allemaal op een rijtje:
Goud:
Flandrien Oud die daarmee zijn titel van vorig jaar verlengt.
Zilver:
Flandrien Jong
Flandrien Rouge Jong
Flandrien Rouge Oud
Brons:
Flandrien Gerijpt
Flandrien Rouge Gerijpt
Flandrien Rouge Grand Cru