Belgische vlag Belgische vlag
Sluiten

Let’s barbecue!
Barbecue Chicken Sandwich met Flandrien Gerijpt

Het is zomer en dan duikt in vele Belgische tuinen en terrassen de barbecue weer op. Ook de barbecuewereld maakte de afgelopen jaren ingrijpende evoluties door. Daar waar de hete rooster vroeger het exclusieve terrein was van het klassieke stuk vlees, zijn er steeds meer alternatieven. Denk bijvoorbeeld aan vegetarische gerechten maar ook aan kaas op de barbecue. Kaas bij en op de barbecue is dan ook altijd een goed idee.

Let's barbecue!

Aan de slag met een kaasblokje bij de hand

Barbecueën is een sociaal gegeven, het liefst sta je niet alleen aan het vuur, maar verzamel je met familie of vrienden samen rond het vuur. Terwijl er een apero gedronken wordt, gaat het eten op de barbecue en wordt er duchtig verder gepraat. En wat is er lekkerder dan een blokje kaas bij het aperitief? We kunnen jou de Flandrien Oud aanraden, altijd een goede keuze.

Inspiratie nodig?Maar natuurlijk ga je het liefst aan de slag op de barbecue zelf. Wie het liever wat veiliger houdt, die kan makkelijk kiezen voor een papillot. Zo kan je je aardappelen in aluminiumfolie draaien, vergezeld van een lekker sneetje kaas. Eenvoudig, maar je zal merken dat onze Flandrien kazen op die manier wel meteen voor een extra smaaktoets zorgen.

Wat dacht je van een barbecue chicken sandwich met Flandrien Gerijpt?Mag het al wat ingewikkelder? Dan is de barbecue chicken sandwich met Flandrien Gerijpt misschien wel iets voor je.

Ingrediënten:

Kipfilet
Rode ui
Sandwich of stokbrood
Flandrien Gerijpt
Barbecuesaus
Lente-ui

Zo maak je het:
Kruid een kipfilet of laat vooraf even rusten in een zelfgemaakte marinade.
Bak het vlees gaar op een hete barbecuerooster.
Stoof indien gewenst enkele ringen rode ui op een bakplaat of in een schaaltje.
Toast het brood.
Neem het vlees en de uiringen van het vuur.
Beleg één kant van het broodje met een sneetje Flandrien Gerijpt, leg er de kipfilet bovenop, wat rode uien en barbecuesaus. Herhaal in zoveel laagjes als je zelf wil.
Werk af met wat lente-ui. Hou alles samen met een grote prikker en leg nog even terug op de barbecue. Eens de kaas wat begint te smelten, weet je dat je klaar bent voor een heerlijk maal…

Geniet van de zomer!
Koester die mooie momenten met vrienden, familie en… Flandrien Kaas.

Scenery
Wist je dat...

melk het liefst zacht behandeld wordt?

Hoe bruusker je met melk omgaat, hoe groter het risico dat er iets fout loopt bij het kaas maken. Melk verdient dus ons grootste respect en voorzichtigheid.