Belgische vlag Belgische vlag
Sluiten

Flandrien Kaas breidt uit!

De beste kwaliteit, dat vraagt tijd. Dat weten we bij Flandrien Kaas als geen ander, al drie generaties lang. We hebben al meer dan zeventig jaar ervaring met het rijpen van kazen. Maar waarom is de juiste rijpingstijd zo belangrijk? We leggen het graag uit.

Flandrien Kaas<br/> breidt uit

Een uniek schoonheidsslaapje

Cruciaal voor de bereiding van onze unieke Flandrien Kaas is de rijpingstijd van de verschillende kaassoorten. Elke bol heeft een specifieke rusttijd nodig die uniek is voor zijn soort. Tijdens het rijpingsproces krijgen de kazen een tijdelijke rustplaats op houten planken. Daar blijven ze weken- of zelfs maandenlang liggen! Eén voor één ontwaken onze kazen, en dat maakt het verschil: Flandrien Jong is na zes weken klaar, Flandrien Gerijpt heeft zes maanden nodig, Flandrien Oud rust maar liefst twaalf maanden uit en Flandrien Grand Cru is pas na achttien maanden uitgeslapen.

Meer (gerijpte) kaas, minder plaats …

Zoals je misschien al begrepen hebt, is er één ander element noodzakelijk in het bereidingsproces van onze kazen: voldoende ruimte waar alle kazen tot rust kunnen komen. En aangezien we steeds meer kazen produceren, wordt de ruimte op de houten planken alsmaar kleiner en kleiner. Bovendien is er meer en meer vraag naar oudere en meer gerijpte kazen, waardoor onze plaatsjes nog sneller opgeraken.

Om iedereen te blijven verzekeren van genoeg kaas, hebben we een oplossing gevonden: Flandrien Kaas breidt de rijpingszaal uit! Zo creëren we nog meer plaatsjes voor nog meer kazen, waardoor we binnenkort maar liefst één miljoen kilo kaas kunnen laten rijpen op hun eigen houten plankje. Om dat te bereiken, wordt de oude rijpingszaal vervangen door een nieuwe, die meteen ook een extra verdieping krijgt.

Flandrien Kaas<br/> breidt uit

Benieuwd naar onze unieke smaken?

Geen nood: aan het ambachtelijke bereidingsproces veranderen we helemaal niets. Zo blijft Flandrien Kaas zijn unieke smaak behouden.

Maar probeer het vooral zelf eens uit! Ben jij een grote fan van Flandrien Jong, of hou jij van de volle smaak van Flandrien Oud? Of kies je voor bewust én gezond genieten met Flandrien Light? Tussen de verschillende smaakprofielen vindt iedereen wel een Flandrien Kaas naar z’n hart. Welke kaas is jouw favoriet?

Scenery
Wist je dat...

Flandrien Kaas enkel kaas verkoopt onder eigen merknaam?

Onze kazen vind je dus niet terug onder een andere merknaam, daarvoor is onze beroepstrots te groot…