Goud in eigen land
Het afgelopen jaar was voor Flandrien Kaas namelijk erg hectisch. Door het toenemende succes boomde de verkoop van onze kazen. Heel fijn natuurlijk, maar het betekende ook dat we moesten blijven volgen. Van meet af aan hebben we gezegd dat de groei van ons bedrijf nooit ten koste mocht gaan van de kwaliteit van onze kazen.
Een uitbreiding van onze productie is dan ook minder evident dan het lijkt. Zeker als je weet dat wij onze kazen traditioneel langer laten rijpen dan onze concullega’s. Die langere rijping komt niet alleen de smaak ten goede, maar zorgt er ook voor dat al onze kazen lactosevrij zijn, maar dat wist je natuurlijk al.
Zomaar wat meer gaan produceren, dat gaat dus niet. Als we onze kazen even sterk willen laten presteren, hebben ze gewoon ook tijd nodig. En dus zat er geen andere mogelijkheid op dan met extra Flandrien Kaasmakers aan de slag te gaan. Hetzelfde procedé, dezelfde zorg, maar gewoon meer. Gelukkig hadden we onze rijpingszaal al ‘op de groei’ gezet, waardoor er nooit plaatsgebrek ontstond bij het rijpen van die extra kazen.
Ondanks de stevige groeifase hebben we toch deelgenomen aan de Belgian Cheese Awards. Wie weet waar hij mee bezig is, moet bij wijze van spreken op elk moment van de dag voor de jury kunnen verschijnen.