Bij een salade denk jij automatisch aan zwoele zomerse temperaturen, toch? Sofie Dauw toont op een heerlijke manier aan dat een maaltijdsalade ook in de herfst je tafel kan opvrolijken. Door heerlijke seizoensproducten te gebruiken, speelt ze met dit recept het herfstige thema helemaal uit. Verrassen doet ze met de toevoeging van Flandrien Light. Met z’n uitgesproken smaakpallet is hij dé koning van deze salade.
Moeilijkheidsgraad: Easy peasy
Bereidingstijd: 15 minuten
Aantal personen: 4
2 el lichte rozijnen
4 el walnoten
2 jonagold appels
5 stengels groene selder
2 eieren
1 pak rucola sla
1,5 sneetjes Flandrien Light van een cm dik
1 el (graan)mosterd
1 el mayonaise
1 el Griekse yoghurt
Leg de eieren in kokend water tot ze hardgekookt zijn. Giet het water af en koel de eieren onder koud stromend water. Snijd ze daarna in partjes.
Tip: Wist je dat oudere eitjes makkelijker te pellen zijn dan superverse? Er ontstaat immers een luchtbel binnenin het ei, waardoor de schaal er makkelijker afgaat.
Was de appels en snijd ze in kleine blokjes. Je hoeft ze niet te schillen. Hak vervolgens de walnoten fijn. Schraap de draden van de selder met behulp van een dunschiller en snijd in julienne. Snijd de Flandrien Light in kleine dobbelsteentjes. Was de rucola en leg in een schotel.
Strooi de appeltjes, de julienne van de selder, de gehakte walnoten, de rozijnen, de dobbelsteentjes Flandrien Light en de partjes ei erover.
Meng vervolgens de mayonaise, de mosterd en de Griekse yoghurt. Sprenkel de dressing over de salade naar eigen smaak.