Belgische vlag Belgische vlag
Sluiten

Flandrien Kaas, meer dan zomaar kaas op de boterham

Wie al eens in het buitenland komt, die zal het kunnen be-amen: België mag zich een broodland noemen.

Koken met<br/> Flandrien Kaas

In Frankrijk vind je wel makkelijk de vertrouwde baguette en in Engeland zijn ze meester in het toastbrood, maar nergens vind je zo’n uitgebreid keuzepalet aan versgebakken brood als in ons land. Het is dan ook niet verwonderlijk dat heel wat landgenoten kaas vooral als beleg op de boterham eten. En laat het duidelijk zijn: ook wij kunnen als geen ander de puurheid van een pistolet met Flandrien Kaas waarderen.

Bijna zouden we echter vergeten dat je met Flandrien Kaas ook alle kanten uit kan in de keuken. En dat mag niet verwonderen.

Koken met<br/> Flandrien Kaas

We gaan graag op zoek naar de beste Italiaanse parmezaanse kazen en ricotta voor onze pasta’s of we grijpen terug naar de (h)eerlijkste mascarpone, want ‘dat maakt toch wel een serieus verschil in dat dessert’. Of alleen verse geitenkaasjes zijn goed genoeg om een salade mee te dresseren.

Maar als het over de goudse kazen gaat, zou het plots geen verschil meer maken? Nochtans, wie een beetje over goed ontwikkelde smaakpapillen beschikt, die weet dat de kwaliteit van een gerecht vaak in de kleinste details zit. Het is daarom dat we je kunnen aanraden om het oer-Vlaamse gerecht van witloof in hesp ook eens te gratineren met Flandrien Kaas.

Koken met<br/> Flandrien Kaas

Het is ook daarom dat een chef-kok als Jeroen Meus al vaak teruggreep naar onze kazen. Omdat die pittigheid en volheid van onze kazen, net dat tikkeltje extra geeft.

Het zit hem in de details, zeker in de keuken.

Tegelijk weten we ook dat we niet van iedereen een grenzeloze culinaire creativiteit kunnen verwachten. Chacun son métier…

Daarom helpen we je graag op weg.

Grasduin door onze recepten, duik in je kookpotten en neem ook eens Flandrien Kaas ter hand. En je zal zien: ook in de keuken blijken onze kazen van goudse waarde te zijn…

Scenery
Wist je dat...

we elk jaar om en bij de 2 miljoen kilo kaas maken?

Dat zijn wekelijks 2400 bollen van 18 kilo!