Goesting ...

in karaktervolle kaas

van Vlaamse bodem!

Goesting ... in karaktervolle

kaas van Vlaamse bodem!

Ontdek onze kazen! laat je inspireren
   

Flandrien-duiveltjes met Flandrien Jong

Opgevulde tomaten in de oven zijn typisch Belgisch. Je kan eindeloos variëren met de vulling. En wat beter is, ze combineren fan-tas-tisch met je favoriete Flandrien Kaas! Overheerlijk en toch lekker veel vitamientjes. Ontdek hieronder het recept van Gerd Pierret voor Flandrien-duiveltjes met Flandrien Jong. Da’s duivels lekker!

Moeilijkheidsgraad: Basic chique

Bereidingstijd: 45 minuten

Aantal personen: 2

 

Dit zet je op voorhand klaar:

 • 4 dikke vleestomaten
 • 200 g Flandrien Jong
 • 1 eierdooier
 • 6 el room
 • 50 g gerookte spekreepjes
 • Snuifje paprikapoeder
 • Snuifje gemalen zwarte peper
 • 4 plukjes peterselie
 • 1 ciabatta of stokbrood
Ontdek het recept van Gerd Pierret voor Flandrien-duiveltjes met Flandrien Jong.

Zo ga je te werk:

Verwarm de heteluchtoven voor op 180°C. Verwijder het kroontje uit de tomaten en snijd er een kapje af. Hol de tomaten uit met een lepel. Zet ze daarna omgekeerd op een bord en wat keukenpapier. Snijd het stuk Flandrien Jong in kleine blokjes. Bak het spek even aan in een pan zonder vetstof en hou apart.

 

Tip: het uitgelepelde tomatenvlees kan je zeven en nog gebruiken in je verse soep of een tomatensaus!

Kook je voor een tafelgast met een lactose-intolerantie? Gebruik dan Flandrien Gerijpt.

Scheid de eierdooier en voeg er de room bij. Kruid af met een snuifje peper. Klop het geheel op in een kom of in een maatbeker. Meng ondertussen de kaas met de spekblokjes apart.

 

Plaats de holle tomaten in een ovenschaal en vul ze met het kaasmengsel. Giet daarna het eimengsel erover en werk af met een snuifje paprikapoeder. Plaats het kapje op de tomaten en schuif de schaal in de oven gedurende 25 minuten.

Haal de tomaten-duiveltjes uit de oven en versier met een takje peterselie. Serveer met stukjes brood. Heerlijk om mee te soppen!

 

Tip: Kook je voor een tafelgast met een lactose-intolerantie? Gebruik dan Flandrien Gerijpt en lactosevrije room zodat ook hij/zij van de Flandrien-duiveltjes kan genieten!

 

Wil je er trouwens échte duiveltjes van maken voor je kinderen? Snijd dan op voorhand kleine minidriehoekjes tomaat uit. Prik ze op een tandenstoker en plaats ze na afloop op de tomaat. Echte duivelshoorntjes waar je mee zal scoren!  

Terug naar overzicht