Belgische vlag Belgische vlag
Sluiten

Blijf niet met vragen zitten over je favoriete kazen.
We geven je in alle openheid een antwoord op al je vragen...

veelgestelde vragen over onze kazen

Waarom rijpen jullie op houten planken?

Houten planken zorgen niet alleen voor een eigen smaak, ze zorgen ook voor een perfecte vochtbalans in de rijpingszaal.

Waarom worden de kazen in de rijpingszaal regelmatig omgekeerd?

Het keren van de kaas zorgt ervoor dat de pekel zich mooi verspreidt over de kaas. Mochten we de kazen niet regelmatig draaien, dan zou al het zout zich onderaan de bol verzamelen.

Hoe komt het dat alle Flandrien kazen lactosevrij en glutenvrij zijn?

Flandrien heeft er van bij het begin voor gekozen om haar kazen langer te laten rijpen. Zo is onze jongste kaas ook al zes weken gerijpt, terwijl dat bij traditionele jonge kazen slechts 4 weken is. De langere rijpingstijd zorgt niet alleen voor intensere smaken, na verloop van tijd wordt ook de lactose in de kaas afgebroken en kunnen ook mensen met een lactose-intolerantie zonder zorgen van onze kazen smullen…

Waar haalt Flandrien Kaas zijn mooie kleur vandaan?

Onze kaas krijgt een diepere kleur door vochtverlies tijdens de lange rijping.

leuke weetjes

Wist je dat Flandrien Kaas enkel kaas verkoopt onder eigen merknaam?

Onze kazen vind je dus niet terug onder een andere merknaam,
daarvoor is onze beroepstrots te groot!

Wist je dat melk het liefst zacht behandeld wordt?

Hoe bruusker je met melk omgaat, hoe groter het risico dat er iets fout loopt bij het kaas maken. Melk verdient dus ons grootste respect en voorzichtigheid.

Wist je dat alle melk die in ons bedrijf komt, de dag zelf verwerkt wordt?

Geen massa-opslag van melk dus bij Flandrien Kaas, we spelen liever kort en vers op de bal…

Wist je dat we elk jaar om en bij de 2 miljoen kilo kaas maken?

Dat zijn per week 2400 bollen van 18 kilo!

Wist je dat een koe tot dertig liter melk per dag produceert ?

En dat wij 180 liter nodig hebben voor een bol heerlijke Flandrien Kaas?

Geen antwoorden
gevonden?

Misschien heb je toch nog een vraag waar wij niet aan gedacht hebben. Het kan. Blijf er niet mee zitten...

Contacteer ons
Vragen & weetjes
Scenery
Wist je dat...

melk het liefst zacht behandeld wordt?

Hoe bruusker je met melk omgaat, hoe groter het risico dat er iets fout loopt bij het kaas maken. Melk verdient dus ons grootste respect en voorzichtigheid.