Blijf niet met vragen zitten over je favoriete kazen.
We geven je in alle openheid een antwoord op al je vragen...
Houten planken zorgen niet alleen voor een eigen smaak, ze zorgen ook voor een perfecte vochtbalans in de rijpingszaal.
Het keren van de kaas zorgt ervoor dat de pekel zich mooi verspreidt over de kaas. Mochten we de kazen niet regelmatig draaien, dan zou al het zout zich onderaan de bol verzamelen.
Flandrien heeft er van bij het begin voor gekozen om haar kazen langer te laten rijpen. Zo is onze jongste kaas ook al zes weken gerijpt, terwijl dat bij traditionele jonge kazen slechts 4 weken is. De langere rijpingstijd zorgt niet alleen voor intensere smaken, na verloop van tijd wordt ook de lactose in de kaas afgebroken en kunnen ook mensen met een lactose-intolerantie zonder zorgen van onze kazen smullen…
Onze kaas krijgt een diepere kleur door vochtverlies tijdens de lange rijping.
Onze kazen vind je dus niet terug onder een andere merknaam,
daarvoor is onze beroepstrots te groot!
Hoe bruusker je met melk omgaat, hoe groter het risico dat er iets fout loopt bij het kaas maken. Melk verdient dus ons grootste respect en voorzichtigheid.
Geen massa-opslag van melk dus bij Flandrien Kaas, we spelen liever kort en vers op de bal…
Dat zijn per week 2400 bollen van 18 kilo!
En dat wij 180 liter nodig hebben voor een bol heerlijke Flandrien Kaas?
Misschien heb je toch nog een vraag waar wij niet aan gedacht hebben. Het kan. Blijf er niet mee zitten...