Belgische vlag Belgische vlag

Lekker van bij ons:
Salade met fruit,
een dressing van karnemelk
en Flandrien Grand Cru

icon clock30 min.

icon persons4

Bereidingswijze

Doe de zure room, bieslook, olijfolie, yoghurt en karnemelk in een afsluitbaar potje. Kruid met peper en zout. Schud goed tot een romige dressing. Zet koel weg.

Snijd het brood in blokjes. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en pers de look hierin. Voeg de broodblokjes en het takje rozemarijn toe. Bak goudbruin en krokant. Kruid af met peper en zout.

Mix de rucola onder de sla en verdeel over een serveerschaal.

Snijd de rode biet in plakjes, verdeel samen met de braambessen over de sla.
Verbrokkel de Flandrien Grand Cru over de salade en bestrooi met de croutons.

Werk af met de dressing en serveer onmiddellijk.

Serveertip

Voeg een paar druppels citroensap toe aan de dressing voor extra frisheid.

icon clock30 min.

icon persons4

Bereidingswijze

Doe de zure room, bieslook, olijfolie, yoghurt en karnemelk in een afsluitbaar potje. Kruid met peper en zout. Schud goed tot een romige dressing. Zet koel weg.

Snijd het brood in blokjes. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en pers de look hierin. Voeg de broodblokjes en het takje rozemarijn toe. Bak goudbruin en krokant. Kruid af met peper en zout.

Mix de rucola onder de sla en verdeel over een serveerschaal.

Snijd de rode biet in plakjes, verdeel samen met de braambessen over de sla.
Verbrokkel de Flandrien Grand Cru over de salade en bestrooi met de croutons.

Werk af met de dressing en serveer onmiddellijk.

Serveertip

Voeg een paar druppels citroensap toe aan de dressing voor extra frisheid.
Scenery
Wist je dat...

een koe tot dertig liter melk per dag produceert?

En dat wij 180 liter nodig hebben om een bol heerlijke Flandrien Kaas te maken?