Belgische vlag Belgische vlag

Helen Verhelst:
Plaattaart met sjalot en Flandrien Rouge Gerijpt

Bekijk de video
Bekijk hier de receptvideo

icon clock60 min.

icon persons4 pers.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Pel en halveer de sjalotten. Leg ze op de bakplaat en besprenkel met olijfolie, balsamico, een snufje peper en zout. Rooster de sjalotten ongeveer 30 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin en zacht zijn.

Klop ondertussen de ricotta los in een kom. Rasp de Flandrien Rouge Gerijpt erbij en meng goed. Breng op smaak met een beetje peper en zout.

Rol het bladerdeeg uit en prik er met een vork wat gaatjes in. Bestrijk het met het ricottamengsel en verdeel de geroosterde sjalotten erover.

Bak de plaattaart 20 minuten in de oven tot het deeg knapperig en goudbruin is.

Werk de plaattaart af met nog wat extra geraspte Flandrien Rouge Gerijpt en de prosciutto.

Serveertip

Leg een paar takjes verse tijm tussen de sjalotten op de bakplaat voordat je ze in de oven zet. Zo karamelliseren ze mee en geven ze hun heerlijke aroma af voor een warme, kruidige toets!
Bekijk de video
Bekijk hier de receptvideo

icon clock60 min.

icon persons4 pers.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Pel en halveer de sjalotten. Leg ze op de bakplaat en besprenkel met olijfolie, balsamico, een snufje peper en zout. Rooster de sjalotten ongeveer 30 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin en zacht zijn.

Klop ondertussen de ricotta los in een kom. Rasp de Flandrien Rouge Gerijpt erbij en meng goed. Breng op smaak met een beetje peper en zout.

Rol het bladerdeeg uit en prik er met een vork wat gaatjes in. Bestrijk het met het ricottamengsel en verdeel de geroosterde sjalotten erover.

Bak de plaattaart 20 minuten in de oven tot het deeg knapperig en goudbruin is.

Werk de plaattaart af met nog wat extra geraspte Flandrien Rouge Gerijpt en de prosciutto.

Serveertip

Leg een paar takjes verse tijm tussen de sjalotten op de bakplaat voordat je ze in de oven zet. Zo karamelliseren ze mee en geven ze hun heerlijke aroma af voor een warme, kruidige toets!
Scenery
Wist je dat...

melk het liefst zacht behandeld wordt?

Hoe bruusker je met melk omgaat, hoe groter het risico dat er iets fout loopt bij het kaas maken. Melk verdient dus ons grootste respect en voorzichtigheid.