Belgische vlag Belgische vlag

Chloé Lauwers:
cheesy ramen noodles
met Flandrien Gerijpt

Chloé Lauwers:<br/>cheesy ramen noodles <br/>met Flandrien Gerijpt
Bekijk hier de receptvideo

icon clock15 min.

icon persons2 pers.

Bereidingswijze

Snijd de komkommer in fijne reepjes en zet deze even apart.

Verhit een scheutje olie in een diepe pan en bak er de kipfilets in. Breng ze op smaak met wat peper en zout.

Haal de kip uit de pan wanneer deze gaar is en bak in dezelfde pan de fijngehakte ui en look aan. Voeg 1 el sesamolie toe. Leg de ongekookte noedels in de pan wanneer de ui glazig is en blus met water (reken 500 ml water voor 2 pakjes noedels). Voeg indien nodig nog wat water toe. Voeg 2 el ketjap toe, en indien gewenst een pikantere saus voor meer smaak.

Zet het vuur zachter en roer er de room onder. Voeg de geraspte Flandrien Gerijpt toe en een geklutst eitje zodat alles romig wordt. Als het vuur te hoog staat zal het ei stollen. Blijf dus ook goed roeren.

Verdeel de noedels, kip en komkommer over de borden. Werk af met de pijpajuin, sesamzaadjes en wat koriander.

Chloé Lauwers:<br/>cheesy ramen noodles <br/>met Flandrien Gerijpt
Bekijk hier de receptvideo

icon clock15 min.

icon persons2 pers.

Bereidingswijze

Snijd de komkommer in fijne reepjes en zet deze even apart.

Verhit een scheutje olie in een diepe pan en bak er de kipfilets in. Breng ze op smaak met wat peper en zout.

Haal de kip uit de pan wanneer deze gaar is en bak in dezelfde pan de fijngehakte ui en look aan. Voeg 1 el sesamolie toe. Leg de ongekookte noedels in de pan wanneer de ui glazig is en blus met water (reken 500 ml water voor 2 pakjes noedels). Voeg indien nodig nog wat water toe. Voeg 2 el ketjap toe, en indien gewenst een pikantere saus voor meer smaak.

Zet het vuur zachter en roer er de room onder. Voeg de geraspte Flandrien Gerijpt toe en een geklutst eitje zodat alles romig wordt. Als het vuur te hoog staat zal het ei stollen. Blijf dus ook goed roeren.

Verdeel de noedels, kip en komkommer over de borden. Werk af met de pijpajuin, sesamzaadjes en wat koriander.

Scenery
Wist je dat...

we elk jaar om en bij de 2 miljoen kilo kaas maken?

Dat zijn wekelijks 2400 bollen van 18 kilo!