Belgische vlag Belgische vlag

Bart Desmidt:
hartige appeltaart
met bloedworst
en Flandrien Rouge

icon clock45 min.

icon persons4 pers.

Bereidingswijze

Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in kleine stukjes. Snijd de bloedworst in dunne schijfjes. Boter een pan in en schik er de stukjes appel en stukjes bloedworst mooi in.

Meng voor het beslag de eieren, de bloem, de suiker, de melk, de honing en een snuifje zout in een kom met een garde. Giet het beslag over de stukjes appel en bloedworst. Verdeel er nog enkele klontjes boter over.

Plaats de taart 25 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Meng ondertussen alle ingrediënten voor het witloofslaatje.

Haal de taart uit de oven en draai om. Besprenkel met wat Calvados en bestrooi met fijne suiker. Snijd de appeltaart in stukken en schik op borden. Serveer met het witloofslaatje.

icon clock45 min.

icon persons4 pers.

Bereidingswijze

Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in kleine stukjes. Snijd de bloedworst in dunne schijfjes. Boter een pan in en schik er de stukjes appel en stukjes bloedworst mooi in.

Meng voor het beslag de eieren, de bloem, de suiker, de melk, de honing en een snuifje zout in een kom met een garde. Giet het beslag over de stukjes appel en bloedworst. Verdeel er nog enkele klontjes boter over.

Plaats de taart 25 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Meng ondertussen alle ingrediënten voor het witloofslaatje.

Haal de taart uit de oven en draai om. Besprenkel met wat Calvados en bestrooi met fijne suiker. Snijd de appeltaart in stukken en schik op borden. Serveer met het witloofslaatje.

Scenery
Wist je dat...

Al onze kazen
lactosevrij zijn?

Alle Flandrien kazen zijn minstens zes weken gerijpt, waardoor ze van nature geen lactose meer bevatten.