Belgische vlag Belgische vlag

As cooked by ginger:
galette met
Flandrien Rouge en aardappel

Bekijk de video
Bekijk hier de receptvideo

icon clock90 min.

icon persons4 pers.

Bereidingswijze

Voor het deeg:
Doe bloem, zout en de koude boter in de foodprocessor en mix tot alles gemengd is. Meng dan de zure room, ijswater en citroensap en giet het erbij. Mix opnieuw tot een stevig deeg.

Rol tot een bal en laat 30 tot 60 min rusten in de koelkast.

Rol het daarna uit met wat extra bloem op een vel bakpapier en leg het op de bakplaat.

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Voor de galette:
Meng de Flandrien Rouge met de ricotta, bieslook en goed veel peper en zout. Smeer uit onder het deeg.

Verdeel daarover de dunne schijfjes aardappel. Smeer deze in met de olijfolie met chilivlokken.

Plooi de randen van de galette om, smeer in met losgeklopt eitje en bak 45 min in de oven.

Haal de galette uit de oven en werk af met enkele lepeltjes zure room, extra Flandrien Rouge en versnipperde bieslook.

Bekijk de video
Bekijk hier de receptvideo

icon clock90 min.

icon persons4 pers.

Bereidingswijze

Voor het deeg:
Doe bloem, zout en de koude boter in de foodprocessor en mix tot alles gemengd is. Meng dan de zure room, ijswater en citroensap en giet het erbij. Mix opnieuw tot een stevig deeg.

Rol tot een bal en laat 30 tot 60 min rusten in de koelkast.

Rol het daarna uit met wat extra bloem op een vel bakpapier en leg het op de bakplaat.

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Voor de galette:
Meng de Flandrien Rouge met de ricotta, bieslook en goed veel peper en zout. Smeer uit onder het deeg.

Verdeel daarover de dunne schijfjes aardappel. Smeer deze in met de olijfolie met chilivlokken.

Plooi de randen van de galette om, smeer in met losgeklopt eitje en bak 45 min in de oven.

Haal de galette uit de oven en werk af met enkele lepeltjes zure room, extra Flandrien Rouge en versnipperde bieslook.

Scenery
Wist je dat...

Flandrien Kaas enkel kaas verkoopt onder eigen merknaam?

Onze kazen vind je dus niet terug onder een andere merknaam, daarvoor is onze beroepstrots te groot…