90 min.
4 pers.
Voor het deeg:
Doe bloem, zout en de koude boter in de foodprocessor en mix tot alles gemengd is. Meng dan de zure room, ijswater en citroensap en giet het erbij. Mix opnieuw tot een stevig deeg.
Rol tot een bal en laat 30 tot 60 min rusten in de koelkast.
Rol het daarna uit met wat extra bloem op een vel bakpapier en leg het op de bakplaat.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Voor de galette:
Meng de Flandrien Rouge met de ricotta, bieslook en goed veel peper en zout. Smeer uit onder het deeg.
Verdeel daarover de dunne schijfjes aardappel. Smeer deze in met de olijfolie met chilivlokken.
Plooi de randen van de galette om, smeer in met losgeklopt eitje en bak 45 min in de oven.
Haal de galette uit de oven en werk af met enkele lepeltjes zure room, extra Flandrien Rouge en versnipperde bieslook.
90 min.
4 pers.
Voor het deeg:
Doe bloem, zout en de koude boter in de foodprocessor en mix tot alles gemengd is. Meng dan de zure room, ijswater en citroensap en giet het erbij. Mix opnieuw tot een stevig deeg.
Rol tot een bal en laat 30 tot 60 min rusten in de koelkast.
Rol het daarna uit met wat extra bloem op een vel bakpapier en leg het op de bakplaat.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Voor de galette:
Meng de Flandrien Rouge met de ricotta, bieslook en goed veel peper en zout. Smeer uit onder het deeg.
Verdeel daarover de dunne schijfjes aardappel. Smeer deze in met de olijfolie met chilivlokken.
Plooi de randen van de galette om, smeer in met losgeklopt eitje en bak 45 min in de oven.
Haal de galette uit de oven en werk af met enkele lepeltjes zure room, extra Flandrien Rouge en versnipperde bieslook.
Op zoek naar een alternatief recept voor een croque monsieur? Zoek niet langer! Foodblogger @helenkookt biedt inspiratie.
10 min.
1 pers.
Een verrassend lekkere croque die het hartige van Flandrien Gerijpt combineert met de zoete toets van bramencompote. Perfect voor een snelle lunch.
15 min.
1 pers.