Nieuws

HIB-label

Flandrien Kaas bekroond met 'Handmade In Belgium'-label!

Met het authenticiteitslabel 'Handmade In Belgium' zet UNIZO de makers van authentieke en ambachelijke kwaliteitsproducten in de kijker. Flandrien Kaas is ambachtelijk, handgemaakt en Belgisch en verdient zo het label.

world cheese awards flandrien

6 medailles voor Flandrien tijdens de World Cheese Awards

Flandrien Kaas en Frontieren Kaas hebben op de World Cheese Awards zes medailles in de wacht gesleept. Voor het vierde jaar op rij keren we met wereldkampioenen terug van de prestigieuze wedstrijd. 

Lees meer en bekijk de reportage 

 

Van kaas leef je langer

Goed nieuws: van kaas leef je langer!

Het is bewezen, het eten van kaas is goed voor je gezondheid en zou er zelfs voor zorgen dat je langer leeft. Geniet dus regelmatig en zonder schuldgevoel van een lekker stukje of extra plakje kaas, het mag. Zin in een kaasplankje, iemand?

Ontdek hier waarom je langer leeft van kaas ›

Vacature Flandrien Kaas operator

Vacature: Operator kaasmakerij

Flandrien Kaas werd voor het derde jaar op een rij wereldkampioen in goudse kaas. Voor onze kaasmakerij in Wervik zijn we op zoek naar een leergierige operator, toekomstig kaasmaker.

 

Flandrien Kaas in Discover Benelux

Flandrien Kaas in Discover Benelux

België staat bekend om z'n frietjes, bier en chocolade, maar er valt zoveel meer te ontdekken! Discover Benelux​ selecteerde 5 Belgische kwaliteitsmerken voor hun rubriek '(Hand)made in Belgium'. Uiteraard mocht Flandrien Kaas niet ontbreken!

Lees het volledige magazine hier

Recept: Espuma van Flandrien Grand Cru en look

Recept: Espuma van Flandrien Grand Cru en look

Op zoek naar een amuse om je kooktalenten extra in de verf te zetten? Kom eens culinair uit de hoek en waag je aan het betere werk met een verrassende espuma. Ontdek hier het recept van Franky en Michael Vanderhaeghe, chefs van het met 2 Michelinsterren bekroonde restaurant St. Nicolas in Elverdinge!

Recept: Portobello met gedroogde entrecôte en Flandrien Grand Cru

Recept: Portobello met gedroogde entrecôte en Flandrien Grand Cru

Het tweede receptje van sterrenrestaurant Carcasse: een héérlijke variant op het eerste. Portobello met gedroogde entrecôte, Flandrien Grand Cru en een jus van champignons.

Hier kan je het recept bekijken en afprinten. Smakelijk!

Recept: Witloof met gedroogde entrecôte en Flandrien Grand Cru

Recept: Witloof met gedroogde entrecôte en Flandrien Grand Cru

Flandrien Grand Cru to the next level: Sterrenrestaurant Carcasse bereidt 2 heerlijke gerechtjes met onze kaas van Vlaamse bodem. Het eerste: witloof met gedroogde entrecôte en Flandrien Grand Cru. Laat dat watertanden maar beginnen!

Hier kan je het recept bekijken en afprinten. Smakelijk!

Kaasflapjes met Flandrien Kaas, spinazie en relish van rode ui: Jeroen Meus voor Dagelijkse Kost

Recept: Kaasflapjes met spinazie en relish van rode ui

Jeroen Meus maakte in Dagelijkse Kost pakketjes gevuld met de beste Belgische kaas, Flandrien Kaas, en spinazie met daarbij een relish van rode ui. Relish is een zoetzure dipsaus op basis van groenten. In tegenstelling tot chutney wordt er dus geen fruit in gebruikt.

Bekijk het recept op dagelijksekost.be

Salade quinoa met Flandrien Light

Recept: Salade van quinoa met Flandrien Light

Quinoa - de moeder der granen - is een graan met een uitzonderlijk hoge voedingswaarde. Combineer met kaasblokjes Flandrien Light, tomaat, avocado, rode ui, citroen en verse kruiden en je krijgt een instant smaakbommetje! Dit vegetarische gerecht ook eens proeven? Hieronder kan je het recept downloaden en afprinten. Smakelijk!

Tip: Vanaf 23 april 2018 ontvang je bij aankoop van 300g Flandrien Light een gratis zakje salademix, maar op=op!

Flandrien Kaas in Grappa

Grappa: Kaas met karakter

"Nog maar goed vier jaar kaas maken en nu al tot de wereldtop van de Goudse kaas behoren. Met zijn Flandrien Kazen zet Jan Desmet van De Kazerij in het West-Vlaamse Wervik zijn collega’s uit Nederland een neus. Wat maakt ze zo apart? Een handmatige bereiding, waardoor ze smeuïger zijn, en een langere rijpingstijd die ze een uitgesproken smaakpallet geeft." - Bron: Grappa (KBC)

Varkenshaasje met Flandrien Kaas in bladerdeeg

Recept: Varkenshaasje met Flandrien Kaas in bladerdeeg

Op zoek naar een heerlijk kerstrecept om samen gezellig van te smullen? Wat dacht je van een varkenshaasje met Flandrien Kaas in bladerdeeg? Of zoals we in West-Vlaanderen zeggen: Zwinekonin in zin frakske. 

Hieronder kan je het recept downloaden en afprinten. Smakelijk! 

Flandrien Kaas voor de 3de keer wereldkampioen

Flandrien Kaas voor de 3de keer wereldkampioen

De West-Vlaamse Flandrien Kazen zijn absoluut wereldtop. Dat is nogmaals gebleken op de World Cheese Awards in Londen. Maar liefst 4 kazen vielen in de prijzen!

Flandrien Grand Cru behaalt een gouden medaille, Flandrien Gerijpt kaapt een zilveren medaille weg en Flandrien Jong en Flandrien Oud delen de bronzen medaille!

Flandrien Kaas Open Bedrijvendag

Geslaagde Open Bedrijvendag

Flandrien Kaas mag terugblikken op een zéér geslaagde Open Bedrijvendag. We mochten meer dan 6.000 bezoekers verwelkomen in onze kaasmakerij in Wervik.

Bedankt voor alle bezoekers en misschien tot volgend jaar!

Het Flandrien team

Bezoek onze kaasmakerij op Open Bedrijvendag

Benieuwd hoe de ‘beste Goudse kaas ter wereld’ gemaakt wordt? Ontdek hoe Flandrien Kaas Super Gold-winnaar werd op de World Cheese Awards. Op Open Bedrijvendag - op 1 oktober 2017 - staan de deuren van onze kaasmakerij en rijpingszalen uitzonderlijk open.

Je wandelt door de kaasmakerij en krijgt zicht op elke stap in het productieproces van de Flandrien Kaas. Vervolgens loop je door de rijpingszalen tussen de duizenden bollen kaas die rustig liggen te rijpen en ontdek je hoe we met twee robots 1200 bollen kaas per uur kunnen keren en coaten.

Als mooie afsluiter kan je de heerlijke Flandrien Kaas uitgebreid degusteren.

Locatie: Vagevuurstraat 25, 8940 Wervik
Openingsuren: 1 oktober 2017 van 10 tot 17 uur

Hartelijk welkom! 

Winnaars wieleractie Flandrien Kaas

Winnaars wieleractie

Afgelopen zaterdag was het feest! Want dan mochten de 18 winnaars van onze wieleractie hun prijs ophalen: een prachtige Achielle-fiets. Proficiat!

Flandrien kaas croque monsieur

Flandrien kaas in Hamme... Dat vraagt om croque monsieurs!

Nu zondag 2 april 2017 in Hamme op de Ronde van Vlaanderen: héérlijke croque monsieurs met Flandrien kaas. Je kan ze kopen bij de fanclub van Greg Van Avermaet.

Kan je zondag niet naar Hamme komen? Maak de Flandrien croques gewoon eens thuis. Simpel en lekker!

Jeroen Meus kookt met Flandrien Kaas

Ook Jeroen Meus kiest voor Flandrien Kaas

De beste goudse kaas ter wereld wordt ook gesmaakt door Jeroen Meus van Dagelijkse Kost! Jeroen maakt een Romeinse bereiding, namelijk saltimbocca van kalfsvlees met tomatenpesto, pasta en rucola, maar geeft er een Belgische toets aan door onze Flandrien Gerijpt te gebruiken in het gerecht. Hmmm....

Bekijk het recept op dagelijksekost.be

Weekend Knack: Flandrien Kaas verkozen tot beste goudse kaas ter wereld

Vier kazen van de Wervikse kaasmakerij 'De Kazerij' vielen in de prijzen tijdens de World Cheese Awards in het Spaanse San Sebastian. Flandrien Kaas haalde twee keer de allerhoogste Super Gold-medaille.

2016 is een topjaar voor De Kazerij, want op de World Cheese Awards 2016 in San Sebastian won de kaasmakerij uit Wervik in de vier categorieën waarin het een kaas had vertegenwoordigd.

Lees meer

Krant van West-Vlaanderen: Kaas valt in de smaak en in de prijzen

De Standaard: De beste goudse kaas ter wereld komt uit... België

Hoe Flandrien Kaas een prestigieuze eretitel kreeg op de World Cheese Awards? Door West-Vlaamse ondernemersgeest en een Hollandse kaasmaker

Op de World Cheese Awards 2016 in San Sebastian heeft kaasmakerij ‘De Kazerij’ uit Wervik vier prijzen in de wacht gesleept

De Flandrien Oud werd uitgeroepen tot winnaar in de categorie ‘goudse kaas, jonger dan 1 jaar’ en Flandrien Grand Cru behaalde de overwinning in de categorie ‘goudse kaas, ouder dan 1 jaar’. Daarbovenop wonnen ze in de tweede ronde, waarin alle bekroonde kazen nog eens tegenover elkaar werden gejureerd, allebei de uitzonderlijke eretitel ‘Super Gold’, waardoor ze officieel tot de absolute wereldtop behoren.
 

Flandrien Kaas haalt tweemaal hoogste onderscheiding ‘Super Gold’

Vlaams Minister-President Geert Bourgeois bezoekt de Kazerij en proeft Flandrien Kaas

Bekijk onze fotocollage door te klikken op de foto.

2 nieuwe melktanks voor De Kazerij

Flandrien Kaas verkozen tot beste Goudse kaas ter wereld !

Flandrien Kaas in het VTM nieuws

Flandrien Kaas in De Tijd

Flandrien Kaas in “De Tijd”

Openbedrijvendag 2013 in "De Standaard"

Persbericht opstart kaasmakerij in "Zuivelzicht"

Flandrien Kaas in “Trends”