We zijn er bij Flandrien Kaas trots op
dat al onze kazen lokaal bereid zijn. Meer nog, we maken er een erezaak van om met melk van bij ons te werken en een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk achter te laten.
Flandrien Kaas werkt enkel met Belgische melk. Familiale melkveehouders uit West- en Oost-Vlaanderen en de Kempen leveren ons melk van de hoogste kwaliteit die aan verschillende strenge controles onderworpen wordt. Zoveel goede melk verdient ook een eerlijke vergoeding.
Dank je boeren, want zonder jullie melk geen topkazen.
Dagelijks leveren familiale melkveehouders ons hun beste melk. Die verwerken we meteen de dag zelf. Het zorgt ervoor dat we enkel bestellen wat we nodig hebben
Op basis van verkoopsprognoses beslissen we hoeveel bollen kaas we zullen maken. We zien er dus streng op toe om niet aan overproductie te doen.
Tot slot gaan we bij Flandrien Kaas met de grootste zorg om met energie. Zo doen we aan warmterecuperatie bij de pasteurisatie van onze kazen in de kaasmakerij. Ook in de rijpingszaal laten we geen warmte verloren gaan. Er zijn bovendien concrete plannen voor het leggen van een zonnepaneleninstallatie op onze bedrijfsgebouwen.