Dat onze kazen lekker zijn, daar hoeven we je niet meer van te overtuigen. Maar wist je dat Flandrien Kaas ook supergezond is?
We bereiden onze kazen met rijke Belgische lokale melk volgens de aloude principes van het kaasmaken. Je krijgt dus nog een echt natuurproduct voorgeschoteld, boordevol voedingsstoffen waar lijf en leden wel bij varen…
Voldoende calcium in voeding is cruciaal voor de ontwikkeling en het behoud van gezonde botten, van kindertijd tot op hoge leeftijd. Kaas bevat traditioneel veel calcium. Er wordt aanbevolen om elke dag zowat 950 mg calcium in te nemen.Een sneetje Flandrien Kaas is al meteen goed voor 300 mg…
Eiwitten geven je energie. En zorgen voor de groei en herstel van weefsel in spieren, huid en organen. Bovendien zijn ze de bouwsteen voor een goed transport van zuurstof in je bloed en bouwen ze aan je immuunsysteem. Kazen zijn traditioneel rijk aan eiwitten. De Flandrien Kazen bevatten tot 30 gram eiwitten per 100 gram,wat bovengemiddeld is voor kaas.
Dat vitamientjes goed voor ons zijn, dat hebben we al van kleinsaf aan geleerd. Flandrien Kaas is erg rijk aan vitamine A (goed voor huid, haar, nagels en ogen), vitamine K (goed voor de bloedstolling), vitamine B2 (goed voor de energie in je lichaam) en B12 (nodig voor bloed en zenuwen).
Door de lange rijpingstijd van onze kazen verdwijnt alle lactose van nature uit onze kazen. Bovendien zijn alle Flandrien Kazen ook glutenvrij.
Meer info? Bekijk onze pagina over lactose.
De meeste melkproducten bevatten melksuiker of lactose, maar doordat al onze kazen lactosevrij zijn, zijn alle Flandrien Kazen ook suikervrij.
Goed nieuws dus voor wie wil waken over zijn suikerspiegel.