Gezonde voeding staat niet gelijk aan complexe gerechten. Ook in eenvoudige oplossingen kunnen gezonde alternatieven schuilgaan, en dat kunnen we onderbouwen met sterke argumenten!
Op de koffie bij Jean-Pierre Desmet voor een reis doorheen de geschiedenis van Flandrien Kaas.
Als ambassadeur van de VLAM is Jeroen Meus al langer fan van lekkere Belgische kazen. Hij laat dan ook niet na ze regelmatig te gebruiken in Dagelijkse Kost.
Weet je nog, toen het nog de goeie gewoonte was om een goede pint of picon te serveren, vergezeld van een ‘simpel blokje kaas’ en wat mosterd en een uitje? Puur genieten!
Alle kazen van Flandrien Kaas zijn van nature lactosevrij.
Je wist het misschien nog niet, maar we hebben ook Flandrien Rouge in ons assortiment. Die vurige rode, die neemt best wel een bijzonder plekje in. In ons aanbod, én in ons hart.
Straks maken we ons weer op voor Valentijn, het jaarlijkse feest van de liefde.
Kom professioneel over bij je klanten en kleed jouw winkel smaakvol (en gratis!) aan met Flandrien Kaas!
‘Vakmanschap, dat proef je.’ Het is onze manier waarop we graag in de verf zetten dat Flandrien Kaas gemaakt wordt met veel liefde en stielkennis.
Regelmatig gaat topchef Jeroen Meus in de keuken van Dagelijkse Kost aan de slag met Flandrien Kaas. Dat is geen toeval, want er zijn heel wat gelijkenissen tussen ons beiden.
Tien jaar geleden vatten we het plan op om zelf kaas te gaan maken, een zeer bewuste keuze!
Ontvang een gratis kaartspel bij aankoop vanaf 300 g Flandrien Oud.
Kaas wordt al eeuwen op een bepaalde manier gemaakt en daar willen wij niet van afwijken.
Het is zomer en dan duikt in vele Belgische tuinen en terrassen de barbecue weer op.
Afgelopen zomer kwamen de mensen van VLAM met gepaste nieuwsgierigheid op bezoek.
Duik in je kookpotten en neem ook eens Flandrien Kaas ter hand.
Flandrien Kaas is al van in het begin bewust bezig met haar ecologische voetafdruk.
Dat lokale, het hoort bij het DNA van ons bedrijf. Van bij de aanvang een bewuste keuze.
In 2023 is het exact tien jaar geleden dat we begonnen met het maken van kaas.
Wist je dat alle Flandrien-kazen lactosevrij en glutenvrij zijn? Ook de jonge kazen!
Ook onze klanten lieten onze medailles op de World Cheese Awards niet onopgemerkt voorbijgaan.
Flandrien Kaas scoort goud, zilver en brons op de World Cheese Awards.
Kaas keuren is een vak apart. Een wetenschap, maar ook een kunst. En dat kun je thuis zelf proberen! In deze blog ontdek je het.
Goed nieuws: je hoeft Flandrien Kaas tijdens je zwangerschap niet af te zweren, want al onze kazen zijn gepasteuriseerd!
Fan van barbecue én kaas? Lees hier hoe je van kaas een smaakmaker op de BBQ maakt waar iedereen fan van is!
Het is een trend die de laatste jaren aan populariteit wint: kaas en thee combineren. In dit artikel lees je er meer over.
Koop kaas lokaal en profiteer van de voordelen: meteen beschikbaar, makkelijker te bereiken en beter van kwaliteit.
Kookinspiratie nodig? Probeer de lekkerste gerechten met Flandrien kaas uit met ons receptenboekje!
Ontdek hoe je de perfecte kaasplank maakt met Flandrien kaas en Belgische bieren. Lees snel verder en warm je smaakpapillen op!
Door je favoriete Flandrien Kaas toe te voegen, zorg je voor een snelle, eenvoudige maar bovenal overheerlijke lunch!
Een gezonde snack met kaas? Wedden dat je gasten je zullen beschouwen als een echte masterchef als ze dit geproefd hebben?
Flandrien Kaas heeft verschillende types kazen. Wat is nu het verschil? En kan je voorspellen welke kaas het best bij je past?
Move over guacamole, deze Flandriacho's worden je all time favorite! Buen provecho!
Lees onze tips en word een echte kaasconnaisseur. Ook leuk voor de kinderen!
Lees hier hoe passie, hard werk en geduld van Flandrien Kaas een lekker product maken.
Wist je dat je onze kazen zelfs vindt in de keuken van topchefs zoals Kobe Desramaults?
Na het lezen van deze tips kan je onze kaas ongetwijfeld langer bewaren dan weerstaan!
Inspiratie nodig voor gerechten die ook de kinderen lusten? Lees verder!
De beste kwaliteit vergt tijd én investeringen. Dat weten we bij Flandrien Kaas als geen ander.
Ontdek hier hoe je met halfharde Flandrien Kaas een maximale smaaksensatie beleeft.
Flandrien Kaas is dé ideale compagnon in het ontwikkelen van een gezonde levensstijl. Lees hier hoe dat komt!
Tijdens de guurste dagen van het jaar staat er comfortfood op het menu: ovenschotel met krieltjes, prei en Flandrien Kaas.
Gesmolten Flandrien Kaas is een gelukzaligheid die je geproefd moet hebben. Hoe je dat doet,
ontdek je hier.
Ontdek deze duivels lekkere versie (kidsproof!) met Flandrien Jong. Klik hier voor het recept.
Smakelijk!
De unieke smaak van Flandrien kazen wordt bepaald door hun rijpingstijd. Ontdek er meer over.
Bij een salade denk jij automatisch aan zwoele zomerse temperaturen, toch?
Ik ga op reis en ik neem mee...kaas! Ontdek hier hoe je overal kan genieten van Flandrien Kaas!
De Kazerij is met Flandrien Kaas verkozen tot West-Vlaamse HIB'er van het jaar.
Flandrien Kaas past zeker in een evenwichtig eetpatroon. Kaas staat zelfs in de voedingsdriehoek. Lees er hier meer over.
Het spreekt voor zich dat kaas een eigen drankje verdient. Combineer daarom een stukje Flandrien Gerijpt met een glas Belgisch bier!
We eten allemaal wel eens kaas op onze boterham als lunch. Dan schrik je niet als we zeggen dat gemiddeld 47% van de Belgen elke dag kaas eet.
De dag begint vroeg voor een kaasmaker! De verse melk wordt ’s nachts aangeleverd en onmiddellijk tot onze heerlijke Flandrien Kaas verwerkt.