Dat Flandrien Kaas door de lange rijping lactosevrij is, dat wist je al langer. Dat onze kazen daardoor ook volledig suikervrij zijn, dat is heel handig meegenomen, niet alleen voor wie kampt met suikerziekte, maar ook voor zij die suiker willen beperken. Te veel suikers leiden tot overgewicht, maar ook tot meer vermoeidheid, een lagere weerstand, spijsverteringsklachten of slaapproblemen. Wie dus zijn suikerinname in de gaten wil houden, kan zorgeloos blijven terugvallen op onze suikervrije Flandrien Kazen.
Daarnaast is Flandrien Kaas ook volledig glutenvrij.
Bovendien bevat kaas traditioneel veel calcium, wat goed is voor de ontwikkeling van je botten. Er wordt aanbevolen elke dag zowat 950 mg calcium in te nemen. Een sneetje Flandrien Kaas is al meteen goed voor 300 mg…
Eiwitten geven je dan weer energie en zorgen voor de groei en herstel van weefsel in spieren, huid en organen. Ze zijn daarenboven ook de bouwsteen voor een goed transport van zuurstof in je bloed en bouwen mee je immuunsysteem op. Welnu, kazen zijn traditioneel rijk aan eiwitten én de Flandrien Kazen bevatten tot 30 gram eiwitten per 100 gram, wat bovengemiddeld is voor kaas.
En dat vitamientjes goed voor ons zijn, dat hebben we al van kleins af aan geleerd. Flandrien Kaas is erg rijk aan vitamine A (goed voor huid, haar, nagels en ogen), vitamine K (goed voor de bloedstolling), vitamine B2 (goed voor de energie in je lichaam) en B12 (nodig voor bloed en zenuwen).