Goesting ...

in karaktervolle kaas

van Vlaamse bodem!

Goesting ... in karaktervolle

kaas van Vlaamse bodem!

Ontdek onze kazen! laat je inspireren
     

Flandrien Kaas, lekker Belgisch…

Ja, we weten het, het is tegenwoordig bon ton om te zeggen dat je producten lokaal gemaakt zijn. Veel marketingbureaus wringen zich in bochten om te vertellen hoe klein de voetafdruk van de producten van een bedrijf wel is. Bij Flandrien Kaas hebben we geen enkele moeite om ons lokaal en duurzaam verhaal te vertellen. Want dat lokale, het hoort bij het DNA van ons bedrijf, het is van bij de aanvang zelfs een heel bewuste keuze geweest. En dat is het nog steeds.

Want meer dan tien jaar geleden beslisten we om een Belgische Goudse kaas in de markt te zetten. Niet evident in een wereld die traditioneel beheerst werd door onze Hollandse Noorderburen. Maar we hadden er een goede reden voor. Door de vele fusies en overnames in het toenmalige kaaslandschap hadden we het gevoel dat er te veel mastodontbedrijven aan het ontstaan waren die geen typisch ambachtelijke en karaktervolle kaas meer produceerden. En dus namen we de handschoen op om een Belgische Goudse kaas te maken.

Melk van lokale boeren

Bij een Belgische kaas hoort natuurlijk ook Belgische melk. En dus kozen we van bij het begin heel bewust voor melk van lokale Vlaamse boeren. Flandrien Kaas werkt met een vaste groep familiale melkveehouders waarvan we weten dat ze ons kwaliteitsmelk leveren. En die topservice mag ook gewaardeerd worden. Daarom staan we erop om hen een eerlijke prijs te bieden. Want net als wij leven zij voor hun stiel, met dezelfde passie, met hetzelfde vakmanschap. De meeste van onze melk komt uit West- en Oost-Vlaanderen, dicht bij de thuisbasis in Wervik dus. Al gebruiken we soms ook wel melk uit de Stille Kempen.

Belgische terroir

Maar dat is nog niet alles. Want wist je dat die Belgische melk ook een typisch Belgische smaak oplevert? We kennen België als een gebied met veel klei- en leemgrond. Die zorgt voor gras dat romige en zachte melk oplevert. Daarenboven is het ook zo dat die typische kleigrond erg goed kalium, calcium en magnesium ophoudt en dus een ideale voedingsbodem wordt. Maar ook factoren als welke voeding de koeien krijgen, bepalen mee de smaak van melk. Als je alles bij elkaar optelt, dan krijg je een unieke karakteristieke mix.

Die eigen Belgische melksmaak zorgt dan weer voor onze bijzondere Flandrien kazen. Geniet ervan, ze zijn lekker Belgisch.

Terug naar overzicht