Goesting ...

in karaktervolle kaas

van Vlaamse bodem!

Goesting ... in karaktervolle

kaas van Vlaamse bodem!

Ontdek onze kazen! laat je inspireren
     

10 jaar Flandrien

In 2023 is het exact tien jaar geleden dat we begonnen met het maken van kaas. Het zelf kaas maken was voor ons een logische stap. Want de familie Desmet is al bijna honderd jaar thuis in kazen. Aanvankelijk als groothandelaars in kaas, sinds 2013 dus ook als kaasproducent.

Tien jaar kaas maken, dat zijn tien boeiende jaren waarin we dankzij onze medewerkers en klanten een mooie groei konden doormaken. Intussen produceren we wekelijks zo’n 2400 kaasbollen van 18 kilo, goed voor om en bij de 2 miljoen kilo kaas per jaar. Dat maakt van ons een middelgrote speler en daar zijn we best wel fier op.

Al moeten we zeggen dat groeien en de grootste zijn, nooit onze ambitie is geweest.

Toen we in 2013 zelf kaas begonnen te produceren, was dat vooral vanuit de vaststelling dat op dat ogenblik steeds meer kleine kaasmakerijen overgenomen werden of fusioneerden tot industriële mastodonten. Daarbij kwam dat we dat extra tikkeltje pit misten in de goudse kazen van dat moment.

Precies dat was dus van meet af aan onze doelstelling: we wilden een Bourgondische kaas maken met karakter. Lokaal geproduceerd, met melk van bij ons.

En daar zijn we in geslaagd. We staan in nauw persoonlijk contact met onze melkboeren die net als ons leven voor hun vak. En we kunnen rekenen op een trouwe en waardevolle ploeg medewerkers die het kaas maken steeds meer in de vingers krijgen, getuige de vele prijzen die we doorheen de jaren mochten ontvangen. Bovendien doen we alles in huis, tot het rijpen van de kaas toe.

Het is dat eigen parcours dat ons trots maakt. Het is die werkwijze waar we nooit aan zullen raken. Want kwaliteit en kleinschaligheid blijven vooropstaan.

Als we dus samen met onze melkleveranciers kunnen pronken met bijna 20 World Cheese Awards, als we door onze klanten geprezen worden omwille van de unieke smaken van onze kazen, als we voor onze sterke ploeg een fijne werkgever kunnen vormen en onze melkboeren een faire prijs kunnen blijven betalen, dan is dat hetgeen waarvoor we het doen.

Dan zal je ons niet horen goochelen en toveren met groeicijfers en toekomstambities. Dan zal je ons niet horen zeggen dat we binnen 10 jaar verdubbeld moeten zijn in omzet of minstens vijf nieuwe kazen aan ons assortiment moeten toegevoegd hebben.

Neen, we willen als echte Flandriens gewoon ‘deure doen’. En als jullie als klant beslissen dat we daardoor blijven groeien, dan is dat mooi meegenomen.

Zolang we maar dezelfde kwaliteit blijven leveren en mensen gelukkig blijven maken met onze kazen. Want daar draait het voor ons om bij de mooiste stiel ter wereld.

Terug naar overzicht