Goesting ...

in karaktervolle kaas

van Vlaamse bodem!

Goesting ... in karaktervolle

kaas van Vlaamse bodem!

Ontdek onze kazen! laat je inspireren
     

Flandrien Kaas op de BBQ

Flandrien Kaas op de BBQ-tafel is overheerlijk en mag dit barbecueseizoen zeker niet ontbreken op je menukaart. Dat is goed nieuws voor de kaasliefhebber die altijd en overal wil genieten van zijn favoriete kaas. BBQ is dus duidelijk niet alleen voor vlees! In deze blog ontdek je hoe je van kaas op de BBQ een onmisbare match maakt waarnaar al je gasten zullen vragen.

Kaas op de BBQ-tafel

Kaas op de BBQ-tafel is de ideale starter of afsluiter van een gezellige maaltijd. Een gevarieerde kaasplank is dan ook een ware streling voor je smaakpapillen. De vijf Flandrien Kazen bieden een uitgebreid palet van smaken en texturen die je zeker bekoren. Werk de plank af met garnituur als druiven, bessen, noten, … Zo wordt kaas op de BBQ een vaste waarde.

Salade met kaas op de BBQ

Je denkt bij ‘kaas op de BBQ’ vast ook meteen aan een heerlijk frisse salade met blokjes Flandrien Kaas. Groot gelijk! Sappige blaadjes kropsla verzachten het pittige karakter van Flandrien Oud. En rucola gaat perfect samen met Flandrien Grand Cru. Of improviseer je eigen salade met tomaat, ei, appel, … De mogelijkheden voor kaas op de BBQ-tafel zijn haast eindeloos.

Probeer eens kaas op de BBQ.
Kaas op de BBQ is een overheerlijke smaaksensatie.

Gesmolten kaas op de BBQ

Natuurlijk ben je nu ook benieuwd naar Flandrien Kaas óp de BBQ zelf. Dat kan! Leg wel nooit gewoon kaas op de BBQ, maar gebruik een vel aluminiumfolie. Anders loopt het mis. Snijd een dik stuk van je favoriete Flandrien Kaas zodat je die gemakkelijker weer van het aluminiumfolie kunt halen. De kaas op de BBQ zal smelten tot een smeuïge massa. Heerlijk bij een stuk stokbrood of een bordje groenten.

Kaas op de BBQ: de finishing touch

Tot slot kun je Flandrien Kaas op de BBQ gebruiken als afwerking van andere lekkernijen. Leg gewoon een plakje kaas op je vlees, aardappelen of groenten zodat dat mee kan smelten. Of strooi er wat geraspte kaas over in je bord. Die nemen dan de intense smaak over en worden romiger van structuur. Je merkt het: kaas op de BBQ is een blijver die je zeker moet uitproberen!

Til je BBQ naar een hoger niveau met Flandrien Kaas. Smakelijk!

Terug naar overzicht