Goesting ...

in karaktervolle kaas

van Vlaamse bodem!

Goesting ... in karaktervolle

kaas van Vlaamse bodem!

Ontdek onze kazen! laat je inspireren
   

Flandrien Kaas en pasta: uit de kunst

Kaas en pasta, da’s een ideale combinatie. Een spaghetti bolognaise of lasagne is pas helemaal af met een handvol geraspte kaas. Flandrien Kaas leent zich daar perfect toe. Dat weet Jeroen Meus ook. Daarom gaat hij wel vaker aan de slag met Flandrien Kaas en pasta. Hieronder vind je zijn overheerlijke pasta met speck della Valtellina, boerenkool en Flandrien Kaas. Om je vingers van af te likken!

Moeilijkheidsgraad: Easy peasy

Bereidingstijd: 35 minuten

Aantal personen: 4

Dit zet je op voorhand klaar

 • 200 g boerenkool
 • 400 g speck di Valtellina
 • 500 g rigatoni
 • 200 g boschampignons
 • 1 sjalot
 • peper
 • zout
 • 1 teentje look
 • 1 flinke eetlepel mascarpone
 • 200 g Flandrien Kaas
Kaas en pasta zijn al vele eeuwen een perfecte combinatie.
bron: https://dagelijksekost.een.be/gerechten/pasta-met-speck-della-valtellina-boerenkool-en-flandrien

Zo ga je te werk

Zet een grote kookpot met water op het vuur. Spoel de boerenkool en haal de nerf uit de bladeren. Laat de kool in ongeveer 15 minuten gaar koken. Snijd het spek in blokjes en bak ze krokant in een ruime wokpan. Schep de kool uit het kokende water als ze gaar is met behulp van een schuimspaan en kook de pasta gaar in hetzelfde water.

Maak ondertussen de champignons schoon en snijd de sjalot in ringen. Stoof ze samen aan in de ruime pan met het spek en kruid ze met wat peper en zout. Rasp er een teentje look bij, en krijg de smaak van Jeroen Meus in je gerecht.

Mix een deel van de boerenkool, een beetje vocht van de kool en de mascarpone met de blender tot een gladde saus. Knijp zoveel mogelijk vocht uit de rest van de boerenkool en ga er kort met het mes door. Meng de koolsnippers onder de groenten en het spek in de wokpan en breng het geheel op smaak met peper en zout.

Giet nu de pasta af en meng ze onder de saus van mascarpone in de wokpan. Kruid bij met peper en zout. Schep de pasta tot slot mooi op een diep bord en werk af met enkele frivole schilfers Flandrien Kaas zoals Jeroen Meus dat ook doet. Smakelijk!

Jeroen Meus maakt van kaas en pasta een parel van een gerecht.

Kaas en pasta: altijd genieten

Wist je dat hier in België ook ‘echte’ pasta gemaakt wordt van de typische harde durum tarwe uit Italië? Maak kennis met Belcampi, verkrijgbaar in verschillende supermarkten. Ga aan de slag met kaas en pasta van eigen bodem en je tovert een verrukkelijk ‘Italiaans’ gerecht op tafel.

Haal je favoriete Flandrien Kaas in huis en maak je eigen pasta met speck della Valtellina, boerenkool en Flandrien Kaas.

Terug naar overzicht