Goesting ...

in karaktervolle kaas

van Vlaamse bodem!

Goesting ... in karaktervolle

kaas van Vlaamse bodem!

Ontdek onze kazen! laat je inspireren
     

Flandriacho’s

(Uit: Flandrien Kaas magazine 2020)


Olé. Met Flandriacho’s scoor je als een echte Mexicaan. Mexico is hét land waar culinair en eenvoudig elkaar treffen. Je verrast je gasten gegarandeerd met deze nacho’s met Flandrien Kaasdip. Bijzonder snel op tafel en toch verrassend lekker. Om je vingers van af te likken, letterlijk! Move over guacamole, deze Flandriacho’s worden je all time favorite. Buen provecho!

Moeilijkheidsgraad: Easy peasy

Bereidingstijd: 15 minuten

Aantal personen: 4

 

Dit zet je op voorhand klaar: 

  • 25 g boter
  • 35 g bloem
  • 275 ml melk
  • 115 g gemalen Flandrien Grand Cru
  • 115 g gemalen Flandrien Jong
  • 1 limoen
  • Chilipoeder
  • Je favoriete nacho’s
  • Voor de durvers: enkele jalapeño pepers

 

Zo ga je te werk:

Start met het maken van een roux door de boter te smelten. Voeg vervolgens de bloem toe en roer stevig. Blijf roeren tot je mengsel naar koekjes ruikt. Voeg, nog steeds al roerend, de melk toe. Terwijl je je spieren blijft trainen met een constante roerbeweging dikt het mengsel rustig in. Voeg daarna de kaas toe en laat deze oplossen. Dat je blijft roeren, had je al begrepen.

Met Flandriacho’s scoor je als een echte Mexicaan. Mexico is hét land waar culinair en eenvoudig elkaar treffen.

Tip: Voorkom klonters in je roux door ijskoude melk door de hete roux te mengen.

 

Pers de limoen uit en voeg het sap naar smaak toe. Kruid bij met chilipoeder. Giet de dip in een kom en serveer met de overheerlijke nacho’s. Heb je het liever wat pikanter? Voeg dan wat jalapeño pepers toe, al dan niet versneden in stukjes.

Terug naar overzicht
Jouw antwoord werd geregistreerd!

Hiermee kunnen we jou in de toekomst nog beter informeren met nieuws op maat van echte levensgenieters.

Het Flandrien Kaas-team