Goesting ...
in karaktervolle kaas
van Vlaamse bodem!
Goesting ... in karaktervolle
kaas van Vlaamse bodem!
Een ovenschotel is altijd een goed idee. Lekker dampend op de tafel zorgt het voor een extra portie gezelligheid. Naast snel en lekker is het dus vooral hartverwarmend. Ook Isabelle Delaplace heeft een hart voor ovenschotels. Dankzij dit recept schotel je je gasten het ideale comfortfood voor.
Moeilijkheidsgraad: Easy peasy
Bereidingstijd: 35 minuten
Aantal personen: 4
Verwarm de oven voor. Was de krieltjes en kook ze beetgaar in gezouten water. Giet ze daarna af en laat ze uitstomen. Versnipper de bosuitjes. Was de prei en snijd zowel het wit als het groen van de prei fijn. Doe wat bakboter in een kookpot en stoof de prei lichtjes aan.
Vul de ovenschotel eerst met een laag prei. Leg de helft van de krieltjes bovenop de prei en bedek rijkelijk met de sneetjes Italiaanse ham. Bedek deze laag met de andere helft van de krieltjes.
Neem een mengkom en meng de zure room, de eieren en de helft van geraspte Flandrien Kaas door elkaar. Kruid af met peper en zout.
Stort de kaasmengeling uit over je ovenschotel. Strooi er de overige Flandrien Kaas bovenop. Schuif je ovenschotel 20 minuten onder een hete grill. Werk af met de fijngesnipperde bosuitjes.
Tip: Hou je van een extra krakende korst? Door de kaas te mengen met paneermeel en mosterd, geef je je geliefde topping nog meer crunch en smaak.
Wat als we je zeggen dat elke goede kaas een verhaal te vertellen heeft? Een lange rijping, een intens bewerkingsproces, een lange traditie. Neem je tijd en luister ernaar. Kaas eten is beminnen. Een echte kaasliefhebber eet niet, hij degusteert. Verwerkt in heerlijke gerechten, als krokant korstje of in overheerlijke blokjes. Verwerkt in een kaassaus of gewoon, krullend op een lekker lapje vlees. Trakteer jezelf op een culinaire ervaring met Flandrien kaas, een goed glas wijn of een bijhorend biertje. Wat goed gezelschap erbij en genieten maar!