Goesting ...

in karaktervolle kaas

van Vlaamse bodem!

Goesting ... in karaktervolle

kaas van Vlaamse bodem!

Ontdek onze kazen! laat je inspireren
     

Flandrien smelten voor bereidingen

Raclette. Gratin. Kaasfondue. Pizza Quattro Formaggi. Macaroni. Je kan écht elke dag een overheerlijk kaasgerecht op je bord toveren. De smeuïge warmte van de kaas drapeert zich als een knus deken rond jou en is dan ook het toppunt van comfort food. En op de koop toe, ideaal om te delen met familie en vrienden. Een mens zou beginnen hopen op een koude winter om het fonduestel vanonder het stof te halen!

 

Wij van Flandrien smelten alleszins al weg bij het idee alleen. Daarom delen we enkele overheerlijke ideeën en tips. Om nog meer van Flandrien Kaas te genieten en om een maaltijd op tafel te krijgen waarbij elk hap smelt als boter in de mond. Maar dan met overheerlijke Flandrien Kaas.

Gesmolten Flandrien Kaas, een trend in wording

Gesmolten kaas is hot and trending. Er zijn zelfs trendy restaurants in hippe steden als New York en Londen die uitsluitend dit gesmolten goud serveren op culinair niveau. Niet alleen met wat augurkjes en een aardappel in de schil dus! Het is dan ook een kwestie van geduld om een nieuwe generatie van raclette-restaurants bij jou in de buurt te mogen verwelkomen. Je hoeft uiteraard zo lang niet te wachten, want je kan gewoon in je eigen vertrouwde keuken onze Flandrien Kaas gebruiken voor een topgerechtje. Want let wel op, niet alle kazen kan je makkelijk smelten. Gelukkig kan Flandrien Kaas aan alle belangrijkste aspecten voor smelten voldoen. Het is een halfharde kaas. Check. Het heeft een perfect vochtgehalte. Check. Het is overheerlijk. Dubbelcheck.

Je kan écht elke dag een overheerlijk kaasgerecht op je bord toveren.
Gesmolten Flandrien Kaas, da’s echt comfort food op z’n best.

Flandrien Kaas is de vriend van iedereen

Gesmolten Flandrien Kaas, da’s echt comfort food op z’n best. We hebben het dan over witfloofrolletjes, aardappelgratin of een zalige lasagne. Geef toe, dat goudgele laagje gesmolten kaas (mét korstje natuurlijk) maakt zo’n schotel gewoon he-le-maal af. Daar word je gewoon blij van. Een lekker streekbiertje of een glas lokale wijn erbij en de meeste kaasliefhebbers zijn dolgelukkig. Don’t wine about it! Wat vrienden of familie bij aan de tafel en het geluk is compleet. Warmte op alle vlakken.

Flandrien Kaas smelten volgens de regels van de kunst

Op het juiste tempo. Dat omschrijft volledig de bereidingswijze van gesmolten Flandrien Kaas. Het draait om tijd en geduld, net zoals onze ambachtelijke manier van kaasmaken. Doe Flandrien Kaas dan ook alle eer aan en smelt het in een steelpan met antiaanbaklaag. Wil je echt punten scoren bij kaasexperts? Rasp dan eerst je stuk Flandrien Kaas. Zo smelt het makkelijker én gelijkmatiger. Vlieg er niet te hard in en zet het op een zacht vuurtje. Geef Flandrien Kaas de nodige tijd om aan z’n nieuwe vorm te wennen en roer hem regelmatig door elkaar. Vergeet die microgolfoven, je wil geen korrels in je smeuïge oceaan van kaasgelukzaligheid. Voor je ovenbereidingen kan je de allerhoogste temperaturen beter vermijden. Dat korstje krijg je dan weer vooral dankzij de grill. Het krakend geluidje ontvang je er gratis bij. Laat het smaken!

Flandrien Kaas smelten volgens de regels van de kunst.
Terug naar overzicht