Goesting ...

in karaktervolle kaas

van Vlaamse bodem!

Goesting ... in karaktervolle

kaas van Vlaamse bodem!

Ontdek onze kazen! laat je inspireren
     

Ssst, hier slaapt je kaas!

Achter de heerlijke smaak van Flandrien Kaas schuilt een intens en gesofisticeerd bereidingsproces. Een cruciaal element hierin is de rijpingstijd van onze kazen. Als een schone slaapster gunnen we elk bol kaas een periode van absolute rust en rijping. Enkel zo krijgen ze hun authentieke, karaktervolle identiteit. Temporiser pour mieux sauter, zo je wil. Let the waiting game begin!

Rijping als orgelpunt van vakmanschap

Na een authentiek proces van harken en roeren, van snijden en pekelen, bereikt het maken van onze kaas een orgelpunt met een lange tijd van rust en stilte. Geduld, daar moet je tijd voor maken. Net daarom valt onze kaas zo in de smaak, toch? De kaasbollen krijgen tijdens dit rijpingsproces een tijdelijke rustplaats op houten planken, waarna ze gerust gelaten worden. Of nog beter: in alle rust. Tijd om op adem te komen. Tijd om te rijpen. Tijd om karakter te kweken. Elke bol op zijn tempo.

Een cruciaal element hierin is de rijpingstijd van onze kazen.
Dankzij de deskundigheid van onze kaasmeesters beheren wij als geen ander de omstandigheden waaronder onze schone slaapsters rijpen. Dat is het geheim van de unieke smaak van Flandrien Kaas. De meeste dromen zijn bedrog, behalve de kaas van Flandrien dus.
De tijd is rijp voor echte Flandrien Kaas.

De tijd is rijp voor echte Flandrien Kaas

Flandrien Jong is de jongste telg van onze kaasfamilie. Niet dat hij een hazenslaapje doet, hij verblijft immers de volle 6 weken in onze rijpingskelder. Hij wordt regelmatig omgekeerd, afgewassen en vooral, goed verzorgd. Door deze korte rijping is de Flandrien Jong zacht en romig van smaak. Door de rijping wordt het eiwit in de kaas in een lichter verteerbare vorm omgezet. Da’s echt genieten op de boterham, daar hoef je zelfs geen nachtje over te slapen.

Flandrien Kaas, rijper dan je denkt

De tweede Flandrien Kaas die mag ontwaken is onze Flandrien Gerijpt. Zoals de naam doet vermijden, heeft deze wat meer rijpingstijd op de teller. Maar liefst 6 maanden krijgt hij de tijd om z’n smakenpallet te laten evolueren om jouw smaakpapillen extra te stimuleren. Voor Flandrien Oud moeten onze kaasmeesters nog wat langer geduld uitoefenen. Flandrien Oud bereikt z’n hoogtepunt na 12 maanden geduld. Een krachtige, volle kaas met een intense en romige smaak is het resultaat.

De tweede Flandrien Kaas die mag ontwaken is onze Flandrien Gerijpt.
In al die tijd worden temperatuur en luchtvochtigheid in een gebalanceerde dans opgevolgd en aangepast. Enkel zo krijgen onze kazen wat ze verdienen en krijgen onze kaasmeesters de kaas van hun dromen. Of van jouw dromen, natuurlijk. Onze Grand Cru is de Godfather van het gezelschap. Enkel de beste kazen worden met de allergrootste precisie uitgekozen. Deze uitverkoren bollen mogen 18 maanden het schap op. Om de allerbeste versie van zichzelf te worden. Naast smaak wordt hun aroma en textuur één groot smaakspektakel. Topkaas, van eigen kweek.
Terug naar overzicht